[Ratkaisu] Firefox-ikkunan sisällön vieritys saa musiikin pätkimään

Lähtökohta
Näytönohjaimeni on Connect 3D:n valmistama, AGP-väylässä kiinni oleva Radeon 9600 -piirisarjalla varustettu All In Wonder. Olen valinnut näytönohjaimelle avoimen lähdekoodin ajurit käyttöön. En ole määritellyt ikkunointiympäristön asetuksissa kiihdytysmenetelmää (AccelMethod), joten käytössä on oletuskiihdytysmenetelmä, XAA.
Työpöytätehosteet (Compiz) ovat käytössä oletusasetuksin.
Käynnistän Rytmilaatikko-musiikkisoittimen, ja panen sen soittamaan musiikkia.
Käynnistän Firefox-selaimen, ja avaan Launchpadista bugiraportin 177492, joka on pystysuunnassa varsin pitkä sivu. Tartun hiiren osoittimella selainikkunan pystyvierityspalkkiin, ja alan vierittää sivua pystysuunnassa.
Ongelma
Vierittäessäni sivun sisältöä selainikkunassa Rytmilaatikon soittama musiikki alkaa pätkiä, eli pysähdellä. Työpöydän alapaneeliin lisäämäni Järjestelmän tila -sovelma, joka näyttää suoritinkäyttöä, paljastaa, että suoritinkäyttö on koko vierityksen ajan täysillä tai lähes täysillä.
Ongelman syy
Näytönohjaimen avoimen lähdekoodin ajurissa on ohjelmavirhe, joka ilmenee suorituskyvyn heikkoutena työpöytätehosteiden ollessa käytössä silloin, kun käytetään XAA-kiihdytysmenetelmää.
Ratkaisu
Vaihdan oletuksena olevan XAA-kiihdytysmenetelmän EXA-kiihdytysmenetelmään lisäämällä /etc/X11/xorg.conf -tiedoston sisältämään Device-osioon, jossa näytönohjaimen ajuri on määritelty, seuraavat rivit:

	Option	"AccelMethod"		"exa"
	Option	"MigrationHeuristic"	"greedy"

Kun tämän jälkeen kirjaudun työpöydältä ulos ja ikkunointiympäristö käynnistyy uudestaan, kiihdytysmenetelmänä on EXA. Tällöin selainikkunan vieritys ei enää saa taustalla soivaa musiikkia pätkimään.

Huomautus
Katso myös merkintä Web-sivulla oleva Flash-elementti tekee vierityksestä hidasta.

5 Replies to “[Ratkaisu] Firefox-ikkunan sisällön vieritys saa musiikin pätkimään”

  1. Havaitsin eilen tässä kuvatun kaltaista takeltelua vierittäessäni (sudon alla ajetun) gedit-ikkunan sisältöä. Se tuntui loppuvan itsestään vierityspalkkia vähän aikaa heiluteltuani.

Comments are closed.