[Ratkaisu] Greasemonkeyn skriptien muokkaus ei toimi

Lähtökohta
Olen asentanut Firefox-selaimeen Greasemonkey-laajennuksen. Olen asentanut sillä GMailSecure-skriptin. Haluan muokata skriptin lähdekoodia, joten valitsen Firefoxin Työkalut → Greasemonkey -valikosta kohdan Hallinnoi skriptejä.... Valitsen avautuvan ikkunan listasta kohdan GMailSecure, ja painan Muokkaa-nappia.
Ongelma
Muokkaa-napin painamisen jälkeen mitään ei tapahdu. Skriptin lähdekoodi ei avaudu muokattavaksi. Haluan, että lähdekoodi avataan Tekstieditorissa muokattavaksi.
Ongelman syy
Greasemonkey-laajennuksessa on ohjelmavirhe, jonka takia Tekstieditori ei käynnisty.
Ratkaisu
Ohjelmavirhe on korjattu käytössäni olevaa versiota uudemmissa Greasemonkeyn versioissa. Mozillan sivuilla on kuitenkin tarjolla vain vanha versio, joten lataan uusimman version Greasemonkey-kehittäjien versionhallintajärjestelmästä, käännän ja asennan sen.

  1. Lataan Greasemonkeyn uusimman version lähdekoodin seuraavilla komennoilla:
    mkdir ~/greasemonkey
    cd ~/greasemonkey
    svn co http://svn.devjavu.com/greasemonkey/trunk/src/ .
  2. Käännän lähdekoodista asennettavan laajennustiedoston seuraavalla komennolla:
    bash -v build.sh
  3. Asennan itse kääntämäni laajennustiedoston valitsemalla Firefoxin Tiedosto-valikosta kohdan Avaa tiedosto..., ja valitsemalla avautuvassa tiedostonvalitsimessa kotihakemistossani olevasta greasemonkey-alihakemistosta siellä olevan .xpi -päätteisen tiedoston, tässä tapauksessa greasemonkey-0.8.20080429.0.xpi. Sen jälkeen käynnistän Firefoxin uudestaan, jotta laajennuksen päivitys tulisi voimaan.

Kun tämän jälkeen valitsen asennetun skriptin muokattavaksi, se avautuu Tekstieditorissa haluamallani tavalla.