[Ratkaisu] Web-sivulla oleva Flash-elementti tekee vierityksestä hidasta

Lähtökohta
Pakettienhallinnassa flashplugin-nonfree ja libflashsupport ovat asennettuna. Lataan Firefox-selaimeen YouTube-sivustolta videon. Kaikki sivulla olevat kommentit eivät mahdu kerralla näyttöön, joten alan vierittää sivua pystysuunnassa tarttumalla selainikkunan oikeassa laidassa olevaan vierityspalkkiin hiiren osoittimella, ja liikuttamalla sitä pystysuunnassa.
Ongelma
Firefox nielee kaiken suoritintehon, ja sivun vieritys on sen takia hyppelehtivää.
Ongelman syy
Adoben flash-liitännäiseen liittyy ohjelmavirhe, jonka takia Firefox nielee liikaa suoritintehoa silloin, kun siihen on ladattu sivu, jolla on flash-sisältöä.
Ratkaisu
Suljen Firefoxin. Poistan Synaptic-pakettienhallinnassa flashplugin-nonfree- ja libflashsupport-paketin, ja asennan tilalle mozilla-plugin-gnash -paketin. Tämän jälkeen YouTube-sivustolla olevaa sivua pystyy vierittämään ilman, että Firefox nielisi kaiken suoritintehon, vaikka sivulla olisi flash-sisältöä.
Mikäli ei-vapaata flash-liitännäistä on pakko käyttää esimerkiksi siinä tapauksessa, että haluan katsella Adobe Flashin versio 9:llä katseltavaksi luotua sisältöä, libflashsupport-paketin poistaminen kannattaa silti, sillä sen jälkeen suoritintehojen hävikkiä ilmenee vain flash-sisällön ollessa näkyvillä selainikkunassa. Kun flash-sisältö vieritetään näkymättömiin, tai jos flashia sisältävän sivun näyttävä välilehti suljetaan, suoritintehon käyttö palautuu normaalitasolle.

One Reply to “[Ratkaisu] Web-sivulla oleva Flash-elementti tekee vierityksestä hidasta”

Comments are closed.