mummila.net Firefox [b] (cc)

myXPC Wallpaper

Pieni on kaunista
Shuttle xCommunity

[#] | @ 17:57 | k: 0





File-sharing network thrives beneath the radar

Jos pystyy nielemään tuon jutun huolimatta Yahoo!!!!!:n tavasta sotkea häpeämättömästi käsitteitä (BitTorrenthan ei ole tiedostonjako- vaan -jakeluohjelma), niin aika hämmästyttävää kieltämättä, että sen liikennemäärä Netissä ylittää nykyisin jo kaikkien P2P-verkkojen liikenteen (www-sivuista tietysti puhumattakaan).

Käytännön esimerkkiä tarjotaan kotimaasta, Turun yliopiston tilastoista.

Jos jostain, niin minusta tämä kertoo BT:n tehokkuudesta protokollana.

Yahoo! /.

[#] | @ 16:53 | k: 0





Thunderbird 0.9 julkaistu

mozilla.org /.

Tämä olikin mulla jo tietämättäni viimeisimmän uudelleenasennuksen jäljiltä.

[#] | @ 16:45 | k: 0





Never buy a glass desk!

Itkekää, Mäkkerit!
8lettersuk's photos Attu

[#] | @ 20:32 | k: 2





look ma! no case!

Koteloton
liquidcode.org Attu


[#] | @ 18:37 | k: 0





Adminspotting

Choose no life. Choose no career. Choose no family. Choose a fucking big computer, choose disk arrays the size of washing machines, modem racks, CD-ROM writers, and electrical coffee makers. Choose no sleep, high caffeine and mental insurance. Choose no friends. Choose black jeans and matching combat boots. Choose chairs for your office in a range of fucking fabrics. Choose SMTP and wondering why the fuck you are logged on a Sunday morning. Choose sittin in that swivel chair looking at mind-numbing, spirit-crushing web sites, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing your last in some miserable newsgroup, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up lusers Gates spawned to replace the computer-literate.

Choose your future.

Choose to sysadmin.


by Jonathan H.N. Chin, based on an original usenet post by Gary Barnes.
ImageShack Attu

[#] | @ 18:18 | k: 0





The Evolution of Mario

NFG Games kikkeli.org

[#] | @ 17:41 | k: 0





Kaleva.plus ja näköislehti eivät toimi lauantaiaamuna

Kalevan näköislehti ja Kaleva.plus-verkkolehti eivät toimi lauantaiaamuna kello 7-10 välillä huoltotöiden vuoksi.
Kaleva.plus.oulu

[#] | @ 17:34 | k: 0





Ohjelmistopäivityspaketin yhdistämisyritys

Herja -asennus
Ohjelmistopäivityspaketin yhdistämisyritys aiheutti virheen. Varmista, että tämän ohjelmistopäivityksen arkkitehtuuri, kieli ja Service Pack -taso vastaavat kohteena olevaa jakelukansiota.


Näin selkeästi ja ytimekkäästi ilmoittaa Internet Explorer for Windows XP -ohjelman (Service Pack 2) koottu suojauspäivitys (KB834707) kun sitä yrittää ympätä SP2-slipattuun XP:n asennuskansioon. Miksi, en tiedä.

[#] | @ 16:30 | k: 0





Piratismi kaatoi viihdeteollisuuden

Internet-piraatit julkaisivat oman tiedoksiantonsa pian suuryhtiöiden lopettamispäätöksen tultua julki. Tiedonannossaan piraatit riemuitsivat pahuuden voitosta ja uhkasivat seuraavaksi ryhtyä julkaisemaan uutisia kaataen näin sanomalehtien kannattavuuden muutaman vuoden aikana.
Lehti

[#] | @ 15:41 | k: 0





Windows XP:n asennus ilman käyttäjän toimia eli ns. unattended-asennus

Jotta Windows XP:n asennus tapahtuisi ilman, että käyttäjän tarvitsee siihen puuttua, pitää asennuslevyn I386-kansioon sijoittaa WINNT.SIF-niminen tiedosto, josta oman versioni (omien tietojeni osalta tietysti muutettuna) laitan nyt julkisesti saataville.

[UserData]-osio ja [GuiUnattended]-osion salasana ovat niitä, joihin on syytä laittaa omat tiedot kohdalleen, ja [TapiLocation]-osion suuntanumerokin tietysti voi vaihtua, mutta useimmat näistä voi kyllä vaihtaa jälkikäteenkin. Avainkoodi on tietysti ehdoton minimi, ja ilman järjestelmänvalvojan salasanan tuntemista voi olla vaikeaa päästä kirjautumaan tuoreeseen asennukseen.

Huom: Näin muunnellulla asennuslevyllä ei (tietääkseni) pääse palautuskonsoliin.

[#] | @ 15:17 | k: 0





Kaapelinkatkojan moka

Piti katkaista käytöstä poistettu voimakaapeli. Kaivoimme kaapelin näkyviin tai niitä oli parikin näkyvissä. Työnjohtaja jahkaili, että kumpikos niistä nyt sitten onkaan se käyttämätön (...)
Marskan projektit Iso-Jussi


[#] | @ 10:46 | k: 0





DVD- ja CD-aseman nopeuden ohjelmallinen säätö

CD Speed 2000 on työkalu, jolla optisen aseman nopeutta säädetään ohjelmallisesti. Jos oma asema löytyy tuettujen joukosta, tuo on hyödyksi esimerkiksi silloin, jos asemaa halutaan hidastaa vaikkapa elokuvan katselun ajaksi metelin vaimentamiseksi.

Windoze only.

cdspeed2000.com

[#] | @ 10:38 | k: 0





Enter testaa Flybookin

Enter 8/2004:ssä eli joulunumerossa ilmestyy muiden muassa Dialogue Flybook A33iG-tri-b -tietokoneen testi. (...) Työpäivän aloitus rutiininomaisella sähköpostin läpikahlauksella ja uutisten vilkaisulla saa kieltämättä uutta hohtoa, kun sen tekee arkisen työpöydänäären sijasta viihtyisässä kahvilassa. Lisäksi raflaavan punainen kone saa osakseen ohitse kiiruhtavilta työmatkalaisilta ja viereisissä pöydissä istuvilta runsaasti kulmakarvojen kohottelua, mikä on varmasti sekin jonkun mielestä etu.
Enterblogi


No siis miten se jonkun mielestä muka ei voisi olla etu?! =P

[#] | @ 18:45 | k: 0





Uuden Samsungin levyn asennus

Tämän päivän operaatio oli synsteemien siirto 20Gt:n lainalevyltä 120Gt:n levylle, joka siis lopultakin saapui perille tuossa alkuviikosta. Ensin kuitenkin testasin slipattua unattended-XP-asennusta neitseelliselle levylle, ja se menikin oikein hyvin kaikilta osin, lukuunottamatta sitä, että ilmeisesti vielä SP2:kaan ei sisällä Shuttleni Nforce2-piirisarjaan integroidun verkkokortin ajuria, vaan se piti yhäkin asentaa erikseen Shuttlen rompulta. Pitää tutkia vielä mahdollisuuksia integroida noita ajureitakin asennukseen, vaikka kyllä tuo jo tuollaankin auttoi paljon: levyn osioinnin (jota en pannut automaattiseksi, jotta ei tulisi vahinkoja) käynnistyksestä järjestelmänvalvojan salasanakehotteeseen kännykkäsekkarini mittasi kaksikymmentä minuuttia ja seitsemäntoista sekuntia.

Sitten se vanhan systeemin siirto, jonka piti olla yksinkertainen kopiointioperaatio Partition Magic 7:llä, meni persiilleen, kun kyseinen ohjelma ilmoitti vain tylysti operaation valmistuttua, että 510 error ja väitti, ettei tue tiedostojärjestelmää. Siis NTFS:ää? Hyvin tuo tähän asti sitä kyllä on tukenut...

Menin sitten Linuxiin ja tein siellä uudelle levylle tasan vanhan kokoisen partition käyttämällä sektorilukemia apunani: cfdiskin units-valinta näytti niiden määrän vanhan järjestelmäosion osalta ja uuden osion luonnissa numeroiden perään laitettu S kertoi sille että annetun koon yksikkönä on sektori, vaikka kehotteessa puhutaankin vihjaavasti megatavuista. Sen jälkeen komensin raa'asti:

Linux-konsoli: dd dd if=/dev/hda1 of=/dev/hdc1

Kun tämä oli selvä, menin tutkimaan, mitä mieltä Windows oli tempustani. Ällistyksekseni Partition Magic oli tässä vaiheessa jo ihan pihalla siitä, mitä uusi levy sisälsi (väitti sen olevan Bad eikä antanut edes osioida sitä) mutta sen sijaan Windows itse näki sen ihan niin kuin pitikin, sisältöineen kaikkineen. Windowsin oma levynhallinta antoi minun sen jälkeen tehdä vielä työosion sen uuden osion perään, niin että sain kopioitua myös toisella osiolla olleet, ja varsinaisesti itse Windowsia tärkeämmät tiedostot (kuten valokuvat) sinne talteen.

Sitten sammutin koneen ja päätin, että tämän enempää en enää yritä, ja jos vanha järjestelmä ei herää uudella levyllä nyt, niin turha tapella Windowsin kanssa enempää, asennan sen sitten uudestaan. Shuttle avokantisena Näin siksi, että asetelma, jossa levyt olivat Shuttlessa, oli aika hässäkkä, ja näyttökortti lämpeni aina graafisen käyttöjärjestelmän kanssa aika tuntuvasti, niin että jouduin turvautumaan geisha-flektiin™ tuon tuostakin mielenrauhan säilyttämiseksi.

No eihän se siitä mihinkään heränny, vaikka palautuskonsoli (vai mikä sen sässärän nimi nyt on) antoi kirjautua siihen järjestelmään joka sillä levyllä oli, ja ajoin sille sieltä käsin fixmbr:n ja fixbootin. Niinpä ei auttanu muu kuin tehdä uusi unattended-asennus sen päälle.

Sen ollessa menossa kävin katsomassa, mitä posti oli tuonut. Kuinka ollakaan, sieltä tuli SP2:ia oikein kaksin kappalein. Niiden tilaussivu oli kanssa yksi hässäkkä, jonka tähden epäilinkin, että sinne taisi lähteä vahingossa kaksi tilausta täsmälleen samoilla tiedoilla.

SP2-romppu

[#] | @ 17:26 | k: 0





Telia-Sonera aloittamassa laajakaista-tv:n Ruotsissa

Suomessa Telia-Soneralla ei ole vastaavia suunnitelmia. Maajohtaja Anni Vepsäläisen mukaan Suomessa seurataan, mitä laajakaistatelevisiolle tapahtuu Ruotsissa. Ehrling kertoi, että laajakaistan, lankapuhelinyhteyden ja television paketoinnissa ratkaisevassa asemassa on hinnoittelu. Laajakaistan kautta jaettava televisio-ohjelma kilpailee kaapelitelevision kanssa.
HighTech Forum

[#] | @ 09:21 | k: 0





Samsung 120Gt: vanha vs. uusi

Huoltoon mennyt, lauennut kappale oli mallia SV1204H. Tilalle tuli SV1203N. Pikaisesti speksejä vilkuilemalla vaikuttaisi siltä, että tämä vaihtokappale on 13-33% nopeampi ja 0,3-0,4dB hiljaisempi kuin vanha, ja nielee siitä hyvästä enimmillään 33% enemmän virtaa pyörähtäessään käyntiin. Vastaavasti tehonkulutus on noussut (lukuunottamatta lepotiloja, jossa se on pudonnut).

Samsung SpinPoint V Series model SV1203N SV1204H
Performance Specification Media to/from Buffer (max.) 565 Mbits/sec 498 Mbits/sec
Buffer to/from Host(max.) 133 MB/s 100 MB/s
Acoustic (Average Sound Power) Idle 2.6 Bel 2.9 Bel
Random Read/Write 2.7 Bel 3.1 Bel
Power Requirements Spin Up Current (max.) 670 / 2390 mA 750 / 1800 mA
Idle(typ.) 5.5 W 4.5 W
Standby(typ.) 0.4 W 1.0 W
Sleep(typ.) 0.4 W 1.0 W

Samsung

[#] | @ 15:45 | k: 0





Vaihtokiintolevyn toimitus

Kun hajonnut Samsungin levy oli viipynyt huoltoreissussaan jo kuukauden, otin sähköpostiyhteyden sen minulle myyneeseen Multitroniciin, ja tiedustelin että hiivatissako se viipyy. Sieltä vastattiin, että levy on ilmeisesti jumissa Schenkerillä, ja annettiin puhelinnumero. Mitä hittoa?

Ensinnäkin, miksi eivät käytä perinteistä postia, jos kerran sen sijasta käytetty kuljetuskonsti on noin epäluotettava, että paketit jäävät matkalle? Toisekseen, hittoako se minulle kuuluu, missä tuote, jonka minä tilasin Multitronicilta ja lähetin Multitronicin huoltoon, viipyy, jos ei se viivy Multitronicilla? Eli olisivat hoitaneet sen minulle saakka eikä sysänneet hommaa minun harteilleni siinä vaiheessa kun tavara on poissa heidän käsistään!

Tässä vaiheessa aavistelin jo vähän mistä on kysymys, mutta sinnikäästi kuitenkin koetin ensin lähestyä asiaa itselleni mieluisammalla tavalla, tiedustelemalla Schenkeriltä asiasta sähköpostitse. Minkäänlaista vastausta ei tullut kolmeen päivään, joten oli pakko tarttua puhelimeen, mitä pelkään, ja tällaisissa tapauksissa, joissa se on täysin tarpeetonta ja johtuu vain huonosta logistiikasta tai asioiden tunaroinnista jossain muualla kuin minun järjestelyissäni, vihaan.

Selitettyäni asian ensin yhteen kertaan minut ohjattiin keskuksesta asiakaspalveluun, mihin sain selittää saman asian uudemman kerran. Ainut kiitos tässä tarinassa kuuluukin sitten Schenkerin asiakaspalvelun tytölle, joka oli paitsi ystävällinen ja kohtelias, myös tehokas, eli otti yhteyden takaisin tänne Jyväskylän keskukseen päin ja selvitti asian puolestani - se, mitä yksikään ketjun tähänastisista, muista lenkeistä, joille se olisi kuulunut, ei ollut tehnyt (muistetaan edelleen, että minä olen vain tyhmä kuluttaja, joka osti kiintolevyn, joka hajosi — mitä helvettiä minä teen siis Schenkerin asiakaspalvelussa?). Sen jälkeen homma oli viimeistelyä vaille valmis, eli Schenkerin tyttö tiesi kertoa, että paketti oli löytynyt ja se toimitettaisiin vielä tämän päivän aikana jos olen tavoitettavissa. Lupasin olla iltapäivällä, ja kohta tämän puhelun päätyttyä paikallisesta Schenkeristä vielä soitettiin ja varmistettiin sama asia.

Puoli kolmen maissa Schenkerin jolppi sitten kiikutti paketin ovelleni (soitettuaan vielä ensin hänkin). Kehtasi sitten kuitatessa kuitenkin vielä vittuilla osoittamalla saatteeseen tekemiään merkintöjä ja toteamalla soitelleensa joskus viime kuun lopussa tästä, köhöm, kröhöm. Toisin sanoen soitelleensa ensinnäkin tuntemattomista numeroista (joihin en koskaan vastaa) ja ehkä mahdollisesti tuon yhden kerran numerolla, jolloin en vastannut siihen, koska olin nukkumassa, ja todennäköisesti ei sekään soitto näin ollen olisi tullut perille jos en olisi unohtanut puhelinta päälle sillä kertaa.

Voin vain ihmetellä, että kuinka ihmeessä tuo pulju saa ylipäänsä mitään toimitettua perille, jos ne eivät saa tavoitettua toimitusta varten ihmistä, joka on käytännöllisesti katsoen kotona seitsemän päivää viikossa, tiistai-iltoja lukuunottamatta.

[#] | @ 15:16 | k: 0





Tupelointia

Tapahtuu aina tasaisin väliajoin: alan korjaamaan jotain bugitusta (esimerkiksi näillä sivuilla), ja siinä törmään johonkin käsittämättömältä tuntuvaan ongelmaan. Lyön päätäni seinään puoli tuntia, ja alan lopulta dokumentoimaan ilmiötä. Vasta silloin tajuan jonkun käsittämättömän pöljän ja yksinkertaisen oman kämmin, josta koko ongelma on alunalkujaan johtunut.

Haaskasin juuri puoli tuntia ihmetellen sitä, että määritelmälistalle (<dd>) antamillani fonttikoon määräyksillä ei tuntunut olevan minkäänlaista vaikutusta, vain huomatakseni lopulta, että samaisessa CSS:n kohdassa, jossa sen määritelmälistan fonttikokoa koetin säätää, oli hieman alempana toinen fonttikoon määräys joka ajoi yli sen ylempänä viilaamani määräyksen joka kerta. Ei ihme jos ei toiminut.

[#] | @ 11:28 | k: 0





AVG Anti-Virus (Free version) tänä aamuna

AVG: Win Error 2

AVG: ei toimi


Komentokeskus kuitenkin käynnistyi käsin ajamalla ja update oli tarjolla, jonka ajoin sille sisään. Seuraavaan buuttiin pitää odotella ennen kuin tietää oliko poikkeustilanne vai pysyvä tai korjautuiko päivityksellä.

[#] | @ 10:08 | k: 0





Nokia:
?out of mushrooms error

Jannen uusi vuodatus Mediamasterista on vielä edellistäkin hauskempi!
The Butt Ugly Weblog

[#] | @ 23:33 | k: 0





Ohjelmoija lähetti tuhat hakemusta, ei töitä

Turkulaisen mukaan tuhat hakemusta lienee jonkin sortin Suomen ennätys. 49-vuotiaalla Niemelällä on tuore ohjelmoijan tutkinto, hän on filosofian kandidaatti ja hän taitaa englantia, ruotsia, ranskaa ja espanjaa.


Sisso!

Niemelä on ottanut kokemuksiensa myötä yhteyttä työministeri Tarja Filatoviin. Niemelä epäilee, ettei päättäjillä ole realistista kuvaa työmarkkinoista.
digitoday Just Sopivasti


Päättäjillä ei realistista kuvaa?

Ei paskaa, palmu!
pää auki

[#] | @ 14:41 | k: 0





How Warchalking Died

The internet will be everywhere, all the time, available to all devices. And you won't need to look for quaint Warchalking markings. Instead, you'll walk into Starbucks or Wallmart or Barnes and Noble, or you'll be walking through your neighborhood, or perhaps some place near a payphone. You'll have the web around you, all of the time. At home, at the office. Everywhere. It'll be like air or water. Wi-Fi will just be there. At some point, you won't have to worry about where you are. Wi-Fi or some other related wireless network will provide you with an internet blanket, and you'll always feel warm and cozy.
Moving WebWord G Juha


Enpä tiedä siitä mukavasta ja kotoisasta (warm and cozy). Ainakin tuossa tilanteessa on oltava pomminvarma konsti kytkeä nettiyhteys pois päältä silloin, kun sitä ei käytä. Mahtava kaivaa oma Henkilökohtainen Tietopankki taskusta jossain pankissa vain huomatakseen, että kaikki henkilökohtaiset tiedot on sieltä kadonneet ja tilalla on vain musta ruutu:


d4 b1ack d3vi5i0n
0WNZ U!!!

l0s4h.


[#] | @ 14:22 | k: 0





DC++ ottaa poliittisen kannan

DC++:n tiedotus It is of course interesting that www.georgewbush.com is not accessible from outside america (europe at least), but then again freedom of information has never been on bush's agenda...
If you're curious, you can use http://65.172.163.222/ or https://georgewbush.com/ instead (congratulations to his tech department)
http://www.johnkerry.com, http://badnarik.org/ and http://www.votenader.org/ work as expected.
Yes, this is an annoying spam message that won't go away until the election is over or the site opens.
You can see this text at http://dcplusplus.sf.net/version.xml.

dcplusplus.sf.net
linkkitekstien linkitys kohteisiin omani

[#] | @ 11:15 | k: 0





An Open Source Panorama Applet?

There's at least PTViewer 2.7L2 (which is a modified version of H. Dersch's PTViewer 2.5). The smaller version contained in the non-beta zip-archive I downloaded just now did not work (it Failed to load Main-Class manifest attribute), but the full one did.

[#] | @ 18:48 | k: 0





Update

Webkameran käyttöönotto toi exhibitionistin esiin ja siitä syystä olen roikkunut systemaattisen häpeällisesti Windowsissa viimeiset pari viikkoa. Niinpä lisäsin tiedon siitä tuonne laitapalkin profiiliin.

Hyvistä puolista mainittakoon, että tässä on tullut perehdyttyä vapaisiin vaihtoehtosoftiin, joita Windowsille on tarjolla. Autopano-siftin myötä piti asentaa kolme vai neljäköhän muutakin tarvittavaa (vapaata) sovellusta, ja lopultakin olen jättänyt Photoshopin kokonaan pois GIMPin tieltä.

[#] | @ 13:40 | k: 0