Vastuuvapaus

Mummilan wikistä
(Ohjattu sivulta Mummilan wiki:Vastuuvapaus)


Kaikki tuottamani tekstit ovat subjektiivisia. Subjektiivisuus tarkoittaa ihmisen käsitystavasta riippuvaa, omakohtaista ja tässä myös puolueellista. Minä olen kirjoittanut kaikki nämä tekstit, ja ne kaikki edustavat minun näkökulmaani. Nämä eivät siis ole tosikertomuksia, satuja, eivätkä pelkkiä mielipidekirjoituksiakaan. Nämä ovat kertomuksia asioista niin kuin minä ne kirjoitushetkellä olen nähnyt.

Tämä ei siis ole uutiskirjoittelua, eivätkä minun tekstini ole uutisia. Tekstini voivat kyllä toisinaan perustua tosiasioihin. Toisinaan tekstini voivat perustua toisiin teksteihin, jotka perustuvat tosiasioihin. Minun tekstejäni ei kuitenkaan pidä lukea tosiasioiden kuvauksina. Minun tekstini edustavat korkeintaan pelkästään minun hetkellistä näkemystäni tosiasioista.

Mikäli pidät näkemyksiäni loukkaavina, pidä mielessäsi, että ne ovat todellakin loppujen lopuksi kuitenkin vain minun näkemyksiäni. Minä en väitä esittäväni tosiasioita, vaan ainoastaan omia näkemyksiäni. Sinun näkemyksesi saattavat poiketa omistani. Sinä saat pitää omat näkemyksesi, minulla on omani, ja molemmat näkemykset mahtuvat tähän maailmaan.

Jos koet minun näkemykseni loukkaaviksi, muista, ettei niitä ole pakko lukea. Tästä syystä en ota minkäänlaista vastuuta tekstieni lukemisesta mahdollisesti aiheutuvasta mielipahasta.