[Ratkaisu] Firefox ei palauta istuntoja istunnonpalautuksen yhteydessä

Lähtökohta
Olen asettanut Firefox-selaimen asetuksissa käynnistyksen yhteydessä palautettavaksi edellisen istunnon ikkunat ja välilehdet. Olen asentanut Firefoxiin Torbutton-laajennuksen.
Olen käynnistänyt Firefox-selaimen, kirjautunut sisään Gmail-tililleni ja avannut Postilaatikko-näkymän. Suljen Firefox-selaimen, ja käynnistän sen heti sen jälkeen uudestaan.
Ongelma
Välilehti, jolle edellisessä istunnossa olin avannut Gmail-tilini Postilaatikon, näyttää nyt Gmailin sisäänkirjautumissivun. Haluan, että istunnon palautus palauttaa myös Gmail-välilehden suoraan siihen näkymään, jossa se oli sulkiessani selaimen ilman uutta sisäänkirjautumista.
Ongelman syy
Firefox 3:n kanssa käytettäessä Torbutton estää todennettujen istuntojen palauttamisen.
Ratkaisu
Valitsen Firefoxin Työkalut-valikosta Lisäosat-kohdan, ja avatuvasta Lisäosat-ikkunasta Laajennukset-välilehden. Valitsen listalta Torbuttonin, ja painan sen ohessa olevaa Poista käytöstä -nappia. Vaihtoehtoisesti voin poistaa Torbuttonin kokonaan Poista-nappia painamalla.
Tämän jälkeen kirjaudun ulos Gmail-tililtäni, mikäli olen sisäänkirjautuneena. Sen jälkeen kirjaudun sinne uudestaan ja varmistan sen yhteydessä, että Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa -kohta on käyttöön valittuna.
Lopuksi valitsen Lisäosat-ikkunan yläosaan Torbuttonin poiskytkennän yhteydessä ilmestyneen Käynnistä Firefox uudelleen -napin.
Nyt istunnon palautuksen yhteydessä myös todennettu Gmail-istunto palautetaan haluamallani tavalla.
Huomautuksia

One Reply to “[Ratkaisu] Firefox ei palauta istuntoja istunnonpalautuksen yhteydessä”

  1. Ratkaisin ongelman. Se johtui sittenkin lisäosasta. Epäilin Torbuttonia heti alusta alkaen, koska käynnistettyäni Firefoxin komentoriviltä Torbuttonin Päätteeseen tulostamien viestien joukossa puhuttiin evästeistä. Ilmeisesti kuitenkaan en huomannut ensimmäisten kokeilujen yhteydessä, Torbuttonin käytöstä poistettuani erikseen valita Gmailiin sisäänkirjautumisen yhteydessä “Muista kirjautumiseni…” -kohtaa. Siksi vaikutti siltä, ettei Torbuttonin käytöstäpoistamisella ollut ongelmaan vaikutusta.

    Vihje tähän ratkaisuun tuli Juhalta, joka huomautti tuosta “Muista kirjautumiseni…” -kohdasta, kun pyysin häntä testaamaan, ilmeneekö ongelmaa OpenSuSEssa.

Comments are closed.