Blogger

Mummilan wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Blogger on hakukoneyhtiö Googlen omistama blogipalvelu, joka on ollut verkossa vuodesta 1999 lähtien. Sen perusti Pyra Labs, jonka Google osti vuonna 2003. Blogger oli ensimmäisiä blogaukseen keskittyneitä alustoja, ja sille kuuluu ainakin osakiitos blogien suosion noususta 2000-vuosikymmen. Blogger oli myös ensimmäisiä alustoja, joiden käyttäjien ei tarvinnut käyttää HTML:ää tai lähettää sisältöä erikseen kotisivupalvelimelle: Bloggerissa blogimerkinnät kirjoitaan suoraan lomakkeeseen webissä.

Blogger-kritiikkiä

Syksyllä 2005 splogien määrä kasvoi ilmaisissa blogipalveluissa, etenkin Bloggerissa runsaasti. Bloggerin palvelimilla, Blogspot-verkkotunnuksen alla sijaitsevissa blogeissa näytettävään palkkiin lisättiin sittemmin linkki kyseenalaisen sisällön raportointia varten.

Blogger on saanut kritiikkiä myös liiasta yksinkertaisuudestaan ja uusien ominaisuuksien hitaasta toteuttamisesta. Esimerkiksi kommentointi, blogimerkintöjen luokittelu tai avainsana käyttö ei pitkään ollut Bloggerissa mahdollista ilman sen ulkopuolelta hankittuja palveluita.

Aiheesta muualla

Copyleft.png

Tämän johdannaisteoksen käyttöä koskee GFDL.
Tämä artikkeli on Wikipediasta löytyneen alkuperäisteoksen johdannainen.