Ero sivun ”Ia” versioiden välillä

Mummilan wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Henki. Katso myös.)
p (lihavointi.)
Rivi 1: Rivi 1:
'''''Ilman alibia''''' oli linkkiblogi, johon poimin päivän '''suomenkielisistä rikosuutisista''' omasta mielestäni kiinnostavimmat. Kun uudistin linkkiblogijärjestelmäni, ''Ilman alibia'' sulautui osaksi ''[[mummila.net/linkit]]''-blogia, muodostaen sen hierarkian ylimmällä tasolla olevan [http://mummila.net/linkit/ia/ ''ia''-kategorian].
'''''Ilman alibia''''' oli linkkiblogi, johon poimin päivän '''suomenkielisistä rikosuutisista''' omasta mielestäni kiinnostavimmat. Kun uudistin linkkiblogijärjestelmäni, ''Ilman alibia'' sulautui osaksi ''[[mummila.net/linkit]]''-blogia, muodostaen sen hierarkian ylimmällä tasolla olevan [http://mummila.net/linkit/ia/ '''''ia''-kategorian'''].


Tässä kategoriassa en vedä linkkien rajaa pelkästään rikoksiin, vaan sisällytän ''ia:n'' alle myös eri elinten, kuten esimerkiksi julkisen sanan neuvoston antamia kurinpidollisia päätöksiä.
Tässä kategoriassa en vedä linkkien rajaa pelkästään rikoksiin, vaan sisällytän ''ia:n'' alle myös eri elinten, kuten esimerkiksi julkisen sanan neuvoston antamia kurinpidollisia päätöksiä.

Versio 27. maaliskuuta 2008 kello 12.06

Ilman alibia oli linkkiblogi, johon poimin päivän suomenkielisistä rikosuutisista omasta mielestäni kiinnostavimmat. Kun uudistin linkkiblogijärjestelmäni, Ilman alibia sulautui osaksi mummila.net/linkit-blogia, muodostaen sen hierarkian ylimmällä tasolla olevan ia-kategorian.

Tässä kategoriassa en vedä linkkien rajaa pelkästään rikoksiin, vaan sisällytän ia:n alle myös eri elinten, kuten esimerkiksi julkisen sanan neuvoston antamia kurinpidollisia päätöksiä.

Alakategoriat

Ia on jaettu seitsemään alakategoriaan: henki, kadonneet, liikenne, omaisuus, seksi, väkivalta ja muut.

Henki

Henki-kategoriaan linkki päätyy silloin, kun uutiseen liittyy kuolemantapaus tai yritys aiheuttaa sellainen.

Kadonneet

Kadonneet-kategoriaan tulevat kaikki ihmisten katoamisiin liittyvät uutiset riippumatta siitä liittyykö niihin rikosta vai ei.

Liikenne

Liikenne-kategoriaan tulevat liikenteeseen liittyvät rikkeet. Tätä kategoriaa varten tulee varmaankin tehtyä kaikkein eniten karsintaa, koska tähän tulisi varmaankin ylivoimaisesti eniten linkkejä, jos kirjaisin ylös jokaisen Suomessa päivittäin ajetun ylinopeuden ja kaikki rattijuopot.

Omaisuus

Omaisuus-kategoriaan tulevat omaisuusrikokset.

Alkujaan rajasin tämän kategorian jostain syystä tiukasti pelkästään niihin tapauksiin, joissa omaisuus vaihtoi omistajaa laittomasti. Sittemmin olen siirtänyt myös aiemmin muut-kategoriaan menneet vahingonteot, petokset ja muut sellaiset tämän kategorian alle, niin kuin mielestäni loogisinta onkin.

Seksi

Seksi-kategoriaan luokittelen sen nimen mukaisesti kaikki seksiin liittyvät rikokset, jollei niihin kuolemantapausta, ja poislukien lapsipornon hallussapito- ja välitystapaukset, jotka luokittelen mielenosoituksellisesti muut'-kategoriaan. Raiskaukset voisi mielestäni tietysti luokitella yhtä hyvin väkivalta-kategoriaan kuin tähän, mutta kategorioiden tasapainoisuuden vuoksi pidän ne tässä kategoriassa.

Väkivalta

Väkivalta-kategoriaan (jonka nimessä on a-kirjaimet ä-kirjainten tilalla teknisen rajoittuneisuuden vuokosi) luokittelen sellaiset ei-seksuaaliset väkivallanteot, joihin ei liity kuolemantapausta.

Muut

Muut-kategoria on kaatopaikka kaikille muihin alikategorioihin sopimattomille kurinpitouutisille.

Katso myös