En osannut pitää tuota alkaa tekemääniä vääränä

11. helmikuuta 2014 klo 18.42
Sijainti: Blogit: Silmänkääntövankila
Avainsanat: kieli

Minulle on muuten mysteeri se, etten osannut pitää tuota alkaa tekemääniä vääränä ennen kuin luin siitä jostain blogista, eli tässä ehkä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Mysteeri siksi, että olin kyllä aina äidinkielen tunnilla skarppina, ja olenkinhan tunnettu pilkunviilaaja varsinkin juuri kielen suhteen. Vaikutan siltä kuin meille tuota sääntöä ei olisi teroitettu niin kuin nyt olen tämän kalabaliikin myötä kaikkialta lukenut kouluissa perinteisesti teroitetun. Eikä sekään tunnu todennäköiseltä (ei sovi muistikuviini saamastani äidinkielenopetuksesta). Ehkä tekemään alkaminen on vain istunut kotoa saamassani kielitajussa niin syvällä, että koulussa annettu oppi on mennyt sujuvasti toisesta korvasta ulos jälkiä jättämättä.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Silmänkääntövankila)