Avainsanana Yle

Näitä olen yrittänyt tunnistaa jo 20 vuotta, 1985—1995 välillä molemmat

21. tammikuuta 2023 klo 19.53
Sijainti: Keskustelupalstat: reddit
Avainsanat: Lehmän päiväkirja, televisio, Yle

Näitä olen yrittänyt tunnistaa jo 20 vuotta, 1985—1995 välillä molemmat (joten todennäköisimmin Ylen lähettämiä):

  1. Live action -nukketeatteri(?), jatkokertomus, josta en tämän lisäksi muista muuta kuin että aina jakson lopussa nuhjuisen näköinen pöllö sanoi ”Ja jatkoa seuraa”.
  2. Piirrosanimaatio, jossa päähenkilö (poika?) vaelsi loputtoman tuntuisesti omituisissa maisemissa, ja lisäksi oli strutsimaisia lintuja, ja musiikki ahdistavaa (analogisyntetisaattori)junkutusta. Taisi olla ruotsinkielinen, jollei sitten ollut niitä, joita suomenkielisillä lastenohjelmapaikoilla suomeksi ja ruotsinkielisillä ruotsiksi.

Bonuksena yksi, jonka jäljityksessä aikoinaan onnistuin:

  • Piirrosnimaatio, jossa lehmä kertoi päivistään (navetassa), ääääärimmmäisen hiiitaasti: ”Katsoin Ruusaa… Ruusa seisoi vanhalla paikallaan.” Lehmän päiväkirja.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (reddit)

Voimalan äänen tallennus

28. elokuuta 2019 klo 15.37
Sijainti: Muut: YLE
Avainsanat: 2030-luku, Äänien ilta, Laanila, Oulu, Oulun Energia, Toppila, Toppilan voimalaitos, Yle

Toppilan voimalaitos täällä Oulussa pitää aina käynnistyksen ja alasajon aikana varsin kovaa ääntä. Oulun Energia pahoittelee sitä meluhaittana, mutta minusta se on aika hieno esitys (ainakin harvoin kuultuna).

Toppilan voimalaitos on poistumassa käytöstä kesäkuussa 2020, ja Laanilaan rakenteilla oleva uusi biovoimalaitos tuskin tuottaa ainakaan täysin samanlaista ääntä, joten ajattelin pyytää tämän toivelomakkeen kautta, että tuo vanhan voimalan ääni tallennettaisiin, jollei sitä jo Yleisradion arkistoista löydy.

Voin sitten 2030-luvulla lähettää siitä Äänien iltaan kuuntelutoiveen!

Vastaa viestiin sen kontekstissa (YLE)

Juhani Rajalin

1. maaliskuuta 2019 klo 14.52
Sijainti: Muut: reddit
Avainsanat: Juhani Rajalin, Yle

Juhani Rajalin.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (reddit)

Aww yiss, kiitoksia!

27. huhtikuuta 2015 klo 18.14
Sijainti: Blogit: Yle Areena -blogi
Avainsanat: RSS, Yle

Aww yiss, kiitoksia!

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Yle Areena -blogi)

Onko kukaan löytänyt suorien lähetysten RSS-syötettä?

27. huhtikuuta 2015 klo 17.45
Sijainti: Blogit: Yle Areena -blogi
Avainsanat: RSS, Yle

Onko kukaan löytänyt suorien lähetysten RSS-syötettä?

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Yle Areena -blogi)

Suorien lähetysten tallenteet Areenaan

15. tammikuuta 2015 klo 13.16
Sijainti: Muut: Yle Kipinä
Avainsanat: Yle

Suorat lähetykset tiedotustilaisuuksista yms. ovat yleensä katseltavissa vain tapahtuma-aikaan. Ne olisivat kuitenkin mielestäni arvokasta ajankuvan dokumentointia myös Areenaan tallennettaviksi. Ulkomaisilta tuottajilta ostettujen signaalien tapauksessa varmaankin tekijänoikeudet estävät julkaisun tallenteina, mutta enin osa suorista lähetyksistä lienee kuitenkin Ylen omaa tuotantoa.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Yle Kipinä)

Ohjelmat alkuperäiskielisin selostuksin katseltaviksi Areenassakin

15. tammikuuta 2015 klo 11.20
Sijainti: Muut: Yle Kipinä
Avainsanat: saavutettavuus, televisio, Yle

Toisinaan ohjelmia haluaa katsella alkuperäiskielisellä selostuksella suomenkielisen sijasta. Televisiossa tämä onnistuu ääniraidan (ja tarvittaessa tekstityksen) kieltä vaihtamalla, mutta Areenasta (nähdäkseni sekä selaimessa että sovelluksessa) tämä toiminto puuttuu, eli samat ohjelmat ovat tarjolla vain suomeksi selostettuina.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Yle Kipinä)

Salasanavaatimuskäytännöstä

21. lokakuuta 2014 klo 15.43
Sijainti: Muut: SurveyGizmo
Avainsanat: saavutettavuus, Yle

Yritin eilen luoda tunnusta, mutta palvelu ilmoitti vain jatkuvasti ”Virhe rekisteröitymisessä, yritä hetken kuluttua uudelleen.” Kun en sulkenut rekisteröitymislaatikkoa yritysteni välissä, nämä ilmoitukset kasautuivat siinä toistensa perään (”Virhe rekisteröitymisessä, yritä hetken kuluttua uudelleen.Virhe rekisteröitymisessä, yritä hetken kuluttua uudelleen.Virhe rekisteröitymisessä, yritä hetken kuluttua uudelleen.” jne.), mikä on varmaankin bugi.

Kun kaverini rekisteröityminen onnistui, päätin kokeilla huonommalla salasanalla (ei erikoismerkkejä eikä tyhjeitä), jolloin rekisteröitymislaatikko viimein kelpuutti minutkin. Turvallisuuden kannalta nuo salasanan merkkirajoitteet ovat aika kökkö homma. Lisäksi rekisteröitymislaatikon pitäisi sanoa suoraan, että se tukehtuu valitsemani vahvan salasanan takia, eikä antaa ymmärtää, että vika on tilapäinen.

Ensimmäinen näennäisesti onnistunut rekisteröitymisyritykseni epäonnistui sekin lopulta, sillä luvattua sähköpostiviestiä vahvistuslinkkeineen ei koskaan tullut (ei roskapostiinkaan). Palvelu antoi minun kuitenkin tilata salasanan vaihtamislinkin, sen sisältänyt viesti tuli perille sähköpostiini, ja salasanan vaihto onnistui. Kirjautumiseen se ei kuitenkaan edelleenkään kelvannut. Tein sitten rohkeasti rekisteröitymiseni uudestaan samoilla tiedoilla, mutta entistäkin heikommalla salasanalla (vain 8 merkkiä, eikä edes viivamerkkejä) ja nyt vahvistusviesti tuli välittömästi. Toivottavasti niiden lähettämisessä oli vain eilen tilapäinen häiriö, eikä tämä kerro vielä kuvittelemaanikin heikommasta salasanojen vaatimuskäytännöstä…

Vastaa viestiin sen kontekstissa (SurveyGizmo)

Palautetta Uutisvahdista

6. helmikuuta 2014 klo 17.38
Sijainti: Muut: Uutisvahti
Avainsanat: saavutettavuus, Uutisvahti, Yle

  1. Vieritys muuttuu vaikeaksi jutun lopussa olevien säätimien kohdalla. Reunoilla on niin vähän tyhjää tilaa, että sormi osuu väkisinkin säätimiin, vaikka tarkoitus olisi vain vierittää
  2. Olen kieltänyt puhelimeni asetuksissa näytön automaattisen kääntämisen, mutta Uutisvahdin yksittäisen uutisen näkymässä se kääntyy silti kun puhelin on kyljellään.
  3. Tämä lomake ei kerro, saatteko tiedot laitteestani automaattisesti. Joudun siksi varmuuden vuoksi näpyttämään ne tähän: Motoroloa Defy+, Android 2.3.6.
  4. Loistosovellus noin muuten. Hyvää työtä!

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Uutisvahti)

Onko kanavalähetysten tuki tulossa myöhemmin myös 3.0:aa vanhempiin Anteroihin?

20. marraskuuta 2013 klo 16.33
Sijainti: Blogit: Yle Areena -blogi
Avainsanat: Android, Yle

Tämän (ja tähän perustuvan uutisen) mukaan Android-sovellus edellyttää 2.3:n tai uudemman, Playssa esittelyn mukaan sovellus toimii ”laitteilla, joissa Android 2.2 tai uudempi”, eli jompi kumpi väittämä kaivannee päivitystä.

Onko kanavalähetysten tuki tulossa myöhemmin myös 3.0:aa vanhempiin Anteroihin?

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Yle Areena -blogi)

Vanhempia »