Onko tuo kiintiöksi nimittämisen piikki yleisesti tarkoitettu representaation halveksuntaan?

27. marraskuuta 2014 klo 20.13
Sijainti: Blogit: Se sanoo

Uutispäällikön vajaa-aivoitukset sikseen, onko tuo kiintiöksi nimittämisen piikki yleisesti tarkoitettu representaation halveksuntaan? Itse kun olen aina olettanut sen olevan tarkoitettu, ja itse sitä käyttänytkin, halventamaan nimenomaan sitä, miten vähemmistöhahmoja marssitetaan sarjoihin ei suinkaan vähemmistöjen samaistumiskohteiksi, vaan… no, miksi nyt tuodaankaan, sirkuseläimiksi enemmistölle. Se hahmotuksen kaavamaisuus on siis tehnyt niistä minun silmissäni kiintiöilmiön (hahmot ovat täyttämässä viihdeteollisuuden itselleen asettamien vähemmistöstereotyyppihahmojen kiintiötä, eivät täysinä hahmoina muiden joukossa).

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Se sanoo)