Näytöntökkimäpelit tökkivät täälläkin

17. joulukuuta 2017 klo 11.24
Sijainti: Blogit: Run / Stop - Restore
Avainsanat: peli, saavutettavuus

Näytöntökkimäpelit tökkivät täälläkin. Ihmettelin jo silloin, kun olin hetken aikaa mobiilipelikoodarina, että miksei näille laitteille tehdyillä peleissä hyödynnetä laitteiden antureita. Pelisuunnittelussa yritetään vain mielikuvituksettomasti toisintaa vanhan maailman peliohjaimien fyysisiä nappeja siinä näytöllä, josta ei saa edes kunnon taktiilia palautetta.

Se kytkeytyy hyvin läheisesti pelien mekaniikkaan, eli pelit pitäisi nykyään alun alkaenkin suunnitella sellaisiksi, että niiden mekaniikan ohjaus soveltuisi luontevasti mobiililaitteen ominaisuuksilla tehttäväksi. Esimerkiksi perinteiset sidescrollerit ovat syntyneet joystickien ja painonappien ympäristössä, ja siksi niiden ohjaamiseen mobiililaitteella ei ole edes oikein mahdollista rakentaa painonappien simulointia luontevampia konsteja. Pitäisi siis luoda kokonaan uusia, mobiililaitteiden ohjaimille luontevia genrejä.

(En tuon lyhyen pelikoodarikeikkani jälkeen ole juurikaan seurannut mobiilipelien kehitystä, joten voi olla, että nykyään näin jo paremmin tehdäänkin.)

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Run / Stop - Restore)