Homoudettomien homojen suvaitsemista

13. lokakuuta 2010 klo 20.31
Sijainti: Blogit: Rollemaa

En löydä sitaattisi lähdettä. En kuitenkaan epäile sen aitoutta, vaan kiinnitin huomioni siihen, että poimit sitaattisi kuin piru Raamatusta. Katsopa mitä samantyylinen katkelma sanoo vain hieman sitaattiasi ylempänä:

”Suvaitsevaisuus on meidän maailmamme kulttuureiden, ilmaisutapojemme ja inhimillisten elämänmuotojen rikkaan moninaisuuden kunnioittamista, hyväksymistä ja arvostamista.”

Siis elämänmuotojen kunnioittamista, hyväksymistä ja arvostamista. Ei siis näiden eri elämänmuotojen edustajien hyväksymistä. Sellainen hyväksyminen ilman näiden ihmisten edustamien asioiden hyväksymistä on ihan tyhjää puhetta. Toisaalta taas siltä kannalta on helppo nähdä miksi sinulle on (mikäli ymmärsin ylempänä kirjoittamaasi oikein) jo sanottu, että voisit tällä logiikalla yhtä hyvin hyväksyä pedofiilit, sillä olet jo kategorisesti sulkenut ’suvaitsemiesi’ ihmisten olemuksen ulkopuolelle jotain, mikä siihen olemukseen olennaisena osana kuuluu — pedofiilien tapauksessa siis sulkisit pedofilian suvaitsemuksesi piirin ulkopuolelle, ja tuskin sinulla jäljelle jäävän osan kanssa mitään ongelmia olisikaan, jos se jäljelle jäävä olisi kutakuinkin keskiverto.

Minä kunnioitan muiden mielipiteitä, vakaumusta. Kuten sanoin, hyväksyn homot, mutta en homoutta.

Entä tunteita? Katsos, ei ole olemassakaan homoja, joihin heidän homoutensa ei kuuluisi olennaisena osana. Nämä tällaiset ’homoudettomat’ homot, jotka suvaitsevaisuutesi kattaa, ovat pelkkiä mielikuvitusolentoja. Oikeisiin ihmisiin kuuluu hyvin olennaisena osana heidän seksuaalisuutensa, jota sinä et homojen kohdalla hyväksy.

Edellytätkö myös suvaitsevaiselta ihmiseltä pedofilian tai rikosten hyväksymistä?

Kun tuolla tavalla kysyt, niin kyllä edellytän. Sen sijaan esimerkiksi lapsen seksuaalisen hyväksikäytön hyväksymistä en edellytä.

Sehän on suvaitsemattomuutta yhtä lailla, eikö vain?

Eli että olen suvaitsematon, jos en suvaitse lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä? En omasta mielestäni ole. Ilmeisesti sinä näet tässä jonkin ongelman, jota minä en näe. Ehkä yrität todistaa, että minun ajatteluani seuraten mikä tahansa suvaitsematta jättäminen merkitsee, että ihminen on suvaitsematon? Jos niin, niin kyse on ehkä pikemminkin siitä, että sinun näkökulmastasi, jossa homoutta ei suvaita, minun suvaitsevaisuuteni, jossa homouskin on suvaittua, vaikuttaa perspektiiviharhan takia kaikensallivalta.

Jännä kuitenkin että heti kun edustan homokeskustelun vastakkaista mielipidettä olenkin suvaitsematon ja tekopyhä.

Niin se vain valitettavasti menee, enkä siksi ole pahoillani sen suoraan sanomisesta. Ymmärrän toki, jos koet sen loukkaavana, mutta kun logiikassasi on aukko, tekisin mielestäni karhunpalveluksen, jos en sitä sinulle osoittaisi, kun sen kerta näen.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Rollemaa)