Avainsanana Elisa

Versiossa 1.0.9.7 on muutosluettelon mukaan nyt tuki Saunalahden VDSL:lle

4. heinäkuuta 2015 klo 12.29
Sijainti: Keskustelupalstat: Asus
Avainsanat: Elisa, Saunalahti


Asustelija kirjoitti:
Asukselle pitkä miinus siitä, ettei manuaalissa neuvota mitään modeemin säätämisestä. Suomalaisista operaattoreistakin löytyy vain Sonera.


Eilen julkaistussa firmisversiossa 1.0.9.7 on muutosluettelon mukaan nyt tuki Saunalahden VDSL:lle:

”- VDSL WAN (PTM) QIS manual setting list updated. […] Add Finland ISP, Saunalahti”

Itse asensin tuon 1.0.9.7:n äsken ja tuntuu toimivan kuten tähänkin asti, joskaan en käynyt asetusvelhoa uudelleen läpi noiden operaattorikohtaisten valmisasetusten saamiseksi, vaan käytän ennestään toimineilla, käsin tekemilläni asetuksilla.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Asus)

Se on reititin joka sen netin jakaa myös langattomana eteenpäin

2. marraskuuta 2013 klo 11.04
Sijainti: Blogit: Zepanderi laua ääres
Avainsanat: Elisa

Vieläkin tarkemmin sanottuna se on reititin joka sen netin jakaa myös langattomana eteenpäin. Modeemi on laite joka yhdistää laitteen (tietokoneen tai reitittimen) nettiin, modeemiin kytketty reititin sitten jakaa sen netin useammalle laitteelle. Kotiboksin tapauksessa nämä kaksi laitetta on vain pantu yksien kuorien sisälle molemmat.

Kotiboksissa ne valot ovat vähän mitä sattuu, ”Internet”-merkattu valo ainakin. Se siis saattaa syttyä tai olla syttymättä ihan netin toimivuudesta riippumatta. Jos kyseessä on ADSL, ”ADSL”-valo korreloi yleensä paremmin netin toimivuuden kanssa. Ainakin niin päin, että jos se ei pala, yhteyttä ei melko varmasti ole eikä tule ennen kuin valo taas syttyy.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Zepanderi laua ääres)