Koska sanon niin.
”Mitä mainiouteen tulee, niin saat kernaasti aluksi vaikkapa selittää miksi nimet”
Koska sanon niin.
”Varo tekemästä olettamuksia ihmisten iästä ja siitä miten se vaikuttaa heidän mielipiteisiinsä.”
En varo.
”Mitä mainiouteen tulee, niin saat kernaasti aluksi vaikkapa selittää miksi nimet”
Koska sanon niin.
”Varo tekemästä olettamuksia ihmisten iästä ja siitä miten se vaikuttaa heidän mielipiteisiinsä.”
En varo.
Minusta uusi nisäkäsnimistö on ihan mainio ja perusteltu. Vastustajien näkemykset, joista tuo Salmen kommentti on hyvä esimerkki, vaikuttavat vanhainkodin änkyröiden muutosvastarinnalta (”ennen oli paremmin koska ennen oli paremmin”). Ja nämä uudet luomukset ovat kaikkein parhaita, viimeksi opin hiirut, myyryt ja ratut (Sigmodontinae). Eihän suloisempaa nimeä voi ollakaan!
”Tässä tapauksessa eläimet vielä näyttävät sen verran nimenantajaltaan, että on aivan tavallista, että ihmiset hairahtuvat luulemaan niitä sioiksi.”
Maasian ja piikkisian nimeäjät saattaisivat tuosta pahastua :D
Olen David Attenborough -fani jonka mielestä evoluutio ja sen tuottamat ilmiöt ovat jännittävintä maailmassa, ja siksi tämä blogi on luonnollisesti yksi suosikeistani, kirjoititpa melkein mitä tahansa (kädelliset poislukien, ne ovat enimmäkseen tylsiä). Koska olen henkisesti 10-vuotias poika, haluaisin nähdä liopleurodonin ja jättiläiskalmarin kamppailun, mutta jos se on liian työlästä, niin huominen päivänsankari tapiiri käy ihan hyvin.
Haa, kiitos salapoliisintyöstä! Artikkeli on maksullinen, mutta kasvokuvataulukko onneksi sisältyy ilmaiseen esikatseluun. Minusta (näin yksittäisen heteromiehen otantana) taulukon naisten puoleensavetävyyksissä ei ole juurikaan eroja, ja erityisesti vieläpä niin, että jos jotain, niin high -puolen kasvot ovat pikemminkin vähemmän miellyttäviä kuin low’t. (Tosin en kyllä juuri nyt etsikään seksi- tai parisuhdekumppania.) Sen sijaan taulukon miehistä varsinkin psykopatian kohdalla huomaan suosivani high -puolta, jos kasvojen miellyttävyyttä arvioidaan.
Muistelen joskus taannoin täyttäneeni netissä jotain BBC:n sponssaamaa tutkimusta, jossa piti tehdä jotain päätelmiä kasvokuvien pohjalta. Se ei siis ollut sellainen (pelkästään) hupajuttu vaan sillä kerättyä aineistoa käytettiin myös ainakin osana jotain ns. oikeaa tutkimusta. Pahus kun en vain nyt yhtään muista että mitä siinä tutkittiin.
Oliko Lyonsin otanta kasvokuvia muodostettaessa minkä kokoinen? Tuo oli sen verran mielenkiintoista, että kokeilin etsiä niitä kuvia netistä, jolloin törmäsin päinvastaiseen tulokseen:
The dark triad score was positively correlated with their “dressed-up” attractiveness – a finding that mirrors previous findings. However, the dark triad score was not related to ratings of physical attractiveness in the dressed-down photos. In other words, people with dark personality traits are not seen as more physically attractive than others when you take away their freedom to wear their own clothes and makeup. People with dark personalities seem to be better at making themselves physically appealing.
Holtzman & Struben aineistona oli 111 opiskelijaa, ja ilmeisesti sukupuolia ei heidän tutkimuksessaan eroteltu, eli molemmat arvioivat kummankin sukupuolen edustajien puoleensavetävyyttä.
”Reconstruction of Natural Scenes from Ensemble Responses in the Lateral Geniculate Nucleus”. Näköjään se olikin yli kymmenen vuotta vanha juttu jo, muistelin sen olleen uutisissa korkeintaan 5 vuotta sitten.
Tämä on sivumennen sanoen ihan huippuhyvä blogi, kiitos kun kirjoitat!
Meillä ihmisillä, samoin kuin kaloilla, aivot korjaavat kummankin silmän keskivaiheilla olevan näköhermon lähtöpaikassa ammottavan täysikuun kokoisen aukon ja poistavat verkkokalvon edessä kiemurtelevat hermot ja verisuonet.
Osaatko sanoa, että kuinka ihmeessä tuo on kaloilla tutkittu? Näin maallikkona tuntuu, että sitä vartenhan pitäisi saada näkyviin kuva, joka kalan aivoissa muodostuu, ja sitä taas ei tietääkseni ole vielä tehty kuin kissoilla.
Pala ei ollut iso, eikä se estänyt naarasta syömästä, mutta naaras makasi useita päiviä passiivisena akvaarion pohjalla, söi vain vähän ja kontrastina normaalille loistavanpunaiselle värilleen oli lähes valkoinen.
Voisiko kalojen ollessa kyseessä selitys tuollaiselle reaktiolle perustua sosiaaliseen dynamiikkaan? Ainakin laumanisäkkäiden tapauksessa syrjinnän aiheuttamaa järkytystä pidettäisiin varmastikin tuollaisen masennusta muistuttavan reaktion syynä, mutta onko kaloilla havaittu vastaavaa? (Kivun mahdollisuuttahan se ei poissulkisi, syitä voi tietysti olla useampia päällekäin.)