Vieläkin tarkemmin sanottuna se on reititin joka sen netin jakaa myös langattomana eteenpäin. Modeemi on laite joka yhdistää laitteen (tietokoneen tai reitittimen) nettiin, modeemiin kytketty reititin sitten jakaa sen netin useammalle laitteelle. Kotiboksin tapauksessa nämä kaksi laitetta on vain pantu yksien kuorien sisälle molemmat.
Kotiboksissa ne valot ovat vähän mitä sattuu, ”Internet”-merkattu valo ainakin. Se siis saattaa syttyä tai olla syttymättä ihan netin toimivuudesta riippumatta. Jos kyseessä on ADSL, ”ADSL”-valo korreloi yleensä paremmin netin toimivuuden kanssa. Ainakin niin päin, että jos se ei pala, yhteyttä ei melko varmasti ole eikä tule ennen kuin valo taas syttyy.
Kääntääkö myös nurinpäin koneeseen menneen oikeinpäin? En ole omassani kiinnittänyt tähän nurinkurisuuteen huomiota, mutta siihen kyllä, että kaikki muut menevät sinne pussilakanan sisään. Ja shortseista ja bermudoista kääntyy aina toinen lahje nurinpäin, toinen ei. Koneeni päämääränä on ilmeisesti ripustamisessa maksettavan vaivan maksimointi.
Se on niin mahtava fraktaali tuo romanesco, aina näyttää minun silmään ihan tietokone-efektiltä.
Pisteet: 56/130
Olit parempi pomo kuin
1 prosenttia
vastaajista.
Tämä meni ihan niin kuin pitikin.
Kokemukseni mukaan kyvykäs mutta johtamishaluton johtaja voi olla paljon parempi kuin johtamishaluinen, mutta muutoin -kyvytön. Se -haluton ei tosin ehkä jaksa pallillaan kovin pitkään, mutta muutoin kyvykkäänä huolehtii operaation sujuvuudesta oman aikansa ja todennäköisesti vielä poissiirtymänsäkin ajalta.
Newsblur (joka on kuulemma perustettu jo vuosia sitten tätä päivää ennakoiden) vaikutti pikaisella kokeilulla lupaavalta, mutta tämän TSI-miehen vei lopulta Tiny Tiny RSS. Ennen Readeria käytin jonkin aikaa Netvibesia, joka on vieläkin olemassa. Readeriin tottuneen täytyy kylläkin Netvibesissa opetella tyystin erilainen tyyli kuluttaa sisältöä.
Zepa, joo, olen jo tottunu siihen että joudun moderointiin melkeinpä systemaattisesti joka kerta, alustasta riippumatta (niin käynee tämänkin kommentin kohdalla). Tässä kontekstissa tietty erityisen hupaisaa sikäli, että captchan täyttelyllä siltä yleensä välttyy (joskin ankarimmin vartioiduissa silläkin pääsee vain moderointiin saakka).
Sä, juuri noin se on, osuit naulan kantaan. Mm. osa Gutenberg-projektin kirjoista on skannattu, tai siis niitä skannauksia tulkkautettu, tuon avulla. Googlehan sitten kylläkin skannaa (tai skannasi, en tiedä sen projektin viime käänteistä) ihan ei-PD-kirjojakin puhtaasti omiin kaupallisiin tarkoituksiinsa, eli sille tämä ei ole hyväntekeväisyyttä.
Vuodatuksen varmistus muistaakseni ainakin joskus oli yksinkertainen numerolitania, sellaiset on nykyisin melkein yhtä helppo koneen lukea kuin ihmisen. Muitakin keinoja noiden murtamiseen on.
Google on virittänyt alkujaan skannatun tekstin oikoluvussa hyödyntämänsä reCAPTCHAn näyttämään nyt skannattujen sanojen lisäksi noita Street View’n katuosoitenumeroita. Idea on joka tapauksessa sama: näytetään kaksi tunnistettavaa kohdetta, joista toisen merkityksen Google tietää jo, toista ei. Söherö, jonka merkityksen Google jo tietää, on se varsinainen varmiste, eli vain sitä verrataan käyttäjän syötteeseen.
Käyttäjän toisesta söheröstä tekemän tulkinnan syöte lisätään vain Googlen tietokantaan sellaisenaan (yhdessä muiden käyttäjien samasta söheröstä tekemän tulkinnan kanssa sitä käytetään osoitenumeron tai skannatun tekstin kyseisen kohdan koneellisen tulkinnan apuna). Siksi varmistuksesta pääsee läpi, vaikka syöttäisikin toisen söherön kohdalle ihan mitä tahansa, kunhan se toinen on oikein, ja tämä oikein mennyt sattuu olemaan varmiste.
Järjestelmä perustuu siihen, että käyttäjä ei periaatteessa tiedä kumpi söheröistä on varmiste, ja joutuu siksi antamaan parhaan arvauksensa molemmista päästäkseen läpi. Ainakin minun näppituntumani kuitenkin on, että jos toinen söheröistä on ilmiselvästi toista hankalampi, niin se on se, jonka tilalle saa syöttää mitä hyvänsä, ja selkeämpi söherö on varmiste.
Ehkä ne polliisissa ottais ilmotuksen tuosta vastaan, vaikkeivät sulle mahd. löytämisiään kertoiskaan. Tiedä vaikka tämä tyyppi muutoin makaisi kotonaan muumioituneena vielä vuosienkin päästä, niin kuin tässä maassa ruukataan.