CC:n ei-kaupallisen määritelmä

11. elokuuta 2010 klo 21.17
Sijainti: Muut: Facebook
Avainsanat: Creative Commons, tekijänoikeus

Itsehän olen puristi, eli pidän jo vaikka Google-mainoksien näyttämistäkin (niin, että siitä periaatteessa voi itse hyötyä) kaupallisena. Muistaakseni oliko peräti CC:n neuvoja kuitenkin se, että kummallakin puolella lisenssiä kannattaisi joustaa, jollei koe oikeuksiaan selvästi loukatun (tuottaja) ja jottei tulisi kenenkään oikeuksia loukanneeksi (käyttäjä). Eli tulisi erehtyä pikemminkin turvalliseen (t: ”ehkä tuollainen käyttö vielä menettelee” / k: ”ehkä sellainen ei enää mahtuisi ei-kaupallisen puitteisiin”) kuin oman edun (t: ”tuossa saatetaan käyttää teostani väärin” / k: ”jospa tällainen käyttö vielä nipin napin mahtuisi ei-kaupallisen puitteisiin”) suuntaan.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Facebook)