Yksi hyvä vapaiden kuvien (ja lisäksi videoiden ja äänen) lähde on Wikimedia Commons

6. marraskuuta 2012 klo 16.37
Sijainti: Blogit: Työminä
Avainsanat: Wikimedia

Yksi hyvä vapaiden kuvien (ja lisäksi videoiden ja äänen) lähde on Wikimedia Commons. Enin osa siellä olevasta aineistosta on Wikipedian takia pikemminkin aihettaan havainnollistavaa kuin taiteellista, mutta jos tarvitsee esimerkiksi kuvan jostain tietynlaisesta koirasta, Commonsin koiraluokasta todennäköisesti löytyy. Commonsin aineistolla on lisäksi se etu, että se on aidosti vapaasti lisensoitua, eli NC- tai ND-ehtoja ei ole, vaan materiaalia saa muokata ja käyttää mielin määrin.

Googlen kuvahaku sisällyttänee Commonsin noihin vapaasti käytettävien tuloksiinsakin (ja minulla on näppituntuma, että ainakin yleisessä haussa se jopa suosii Commons-kuvia jonkin verran), mutta jos tietää tarkkaan etsimänsä aiheen, siihen liittyvän kuvan saattaa löytää tehokkaammin hyödyntämällä suoraan Commonsin luokittelua.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Työminä)