Avainsanana Wikimedia

All right, I managed to upload it with chunked uploading just now

6. elokuuta 2015 klo 16.10
Sijainti: Vianhallintajärjestelmät: Wikimedia Phabricator
Avainsanat: Wikimedia

All right, I managed to upload it with chunked uploading just now, so I’m closing this as invalid. (Not sure if that’s correct, feel free to change it if needed.)

I had already tried chunked uploading yesterday, but it failed with a strange error message so I figured it doesn’t work. Sorry for the noise.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Wikimedia Phabricator)

Please upload large file to Wikimedia Commons

6. elokuuta 2015 klo 14.21
Sijainti: Vianhallintajärjestelmät: Wikimedia Phabricator
Avainsanat: video, Wikimedia

Please upload the linked video file to Wikimedia Commons:

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Wikimedia Phabricator)

Yksi hyvä vapaiden kuvien (ja lisäksi videoiden ja äänen) lähde on Wikimedia Commons

6. marraskuuta 2012 klo 16.37
Sijainti: Blogit: Työminä
Avainsanat: Wikimedia

Yksi hyvä vapaiden kuvien (ja lisäksi videoiden ja äänen) lähde on Wikimedia Commons. Enin osa siellä olevasta aineistosta on Wikipedian takia pikemminkin aihettaan havainnollistavaa kuin taiteellista, mutta jos tarvitsee esimerkiksi kuvan jostain tietynlaisesta koirasta, Commonsin koiraluokasta todennäköisesti löytyy. Commonsin aineistolla on lisäksi se etu, että se on aidosti vapaasti lisensoitua, eli NC- tai ND-ehtoja ei ole, vaan materiaalia saa muokata ja käyttää mielin määrin.

Googlen kuvahaku sisällyttänee Commonsin noihin vapaasti käytettävien tuloksiinsakin (ja minulla on näppituntuma, että ainakin yleisessä haussa se jopa suosii Commons-kuvia jonkin verran), mutta jos tietää tarkkaan etsimänsä aiheen, siihen liittyvän kuvan saattaa löytää tehokkaammin hyödyntämällä suoraan Commonsin luokittelua.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Työminä)

Commonsin suosittelemaa attribuutiotapaa ei käytetä WMF:n omissakaan projekteissa

5. joulukuuta 2011 klo 10.29
Sijainti: Blogit: Opettajan tekijänoikeus
Avainsanat: tekijänoikeus, Wikimedia, Wikipedia

Tuon Commonsin suositteleman attribuutiotavan uskottavuutta syö se, ettei sitä käytetä WMF:n omissakaan projekteissa. Esim. Wikipediassa kuvan linkitys sen kuvaussivulle katsotaan riittäväksi, eikä noita erillisiä tekijän- ja lisenssinselityslitanioita artikkeleihin upotettujen kuvien alla käytetä.

Ei niistä erillisselvityksistä tietenkään haittaakaan ole, mutta ainakaan minä en jaksa vaivautua. :)

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Opettajan tekijänoikeus)

Wikimedian wikit ovat erityisen alttiita tälle osoittimen alta pois nytkähtämisen efektille

18. toukokuuta 2011 klo 22.17
Sijainti: Blogit: skrubu
Avainsanat: Wikimedia

Hitaan yhteyden päässä olevalle käyttäjälle Wikimedian wikit ovat erityisen alttiita tälle osoittimen alta pois nytkähtämisen efektille. Tai erityisen ärsyttävällä tavalla, sillä kun se ylälaidan ilmoitus (äänestys siitäsuntästä, gief Jimbo monies plox, tms.) renderöidään kummallisesti viimeisenä, tulee klikanneeksi sitä eikä eikä sen paikalla vielä latauksen aikana ollutta, tarkoittamaansa linkkiä. Ja kun sivun avaa muokattavaksi, sen muokkaimen painikkeet (joita en käytä koskaan) ilmestyvät samalla tavalla jälkikäteen (JavaScript-magialla) siihen varsinaisen muokkausalueen yläpuolelle ja nyrjäyttävät sitä aluetta alaspäin niin, että kun tarkoituksena oli siirtää kursori siihen muokkausalueen alkuun, tuleekin klikanneeksi jotain muokkauskilkettä ja syöttäneeksi artikkeliin tiesminkämuotoilukoodin.

Anteeksi sekava vuodatukseni. Teki hyvää avautua tästä.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (skrubu)