Kaikkein tärkein motivaatioon vaikuttava tekijä minulle on se

23. tammikuuta 2013 klo 22.22
Sijainti: Muut: kieli
Avainsanat: saavutettavuus

Kaikkein tärkein motivaatioon vaikuttava tekijä minulle on se, miten hyvin tai huonosti kyselyt on laadittu. Esimerkiksi tämän kyselyn kaikissa kysymyksissä (kuten tätä edellisessä kysymyksessä) ei otettu kunnolla huomioon kaltaistani vastaajaa, joka vastaa joka tapauksessa jokaiseen tarjottuun kyselyyn. Toinen kardinaalivirhe on surkea käytettävyys: ylimääräinen säätö ohjeistuksessa (”älä käytä selaimen painikkeita (niin kuin niitä on tarkoitettu käytettävän), älä tee sitä äläkä tätä (koska hieno kyselymme hajoaa)” – ei näin!) ja pakotetut valinnat (kuten se, että tämän kyselyn kysymyksissä ei muka pääse taaksepäin, vain eteenpäin) sun muu sellainen. Toisinaan kyselyissä suomen kieli on niin huonoa että tekee mieli lyödä jotakuta. Mitä enemmän tällaisia huonosti laadittuja kyselyitä, sitä vähemmän motivaatiota minulla on jatkaa paneelissa. Täydellisesti ei voi joka kerta onnistua, mutta epäonnistuneiden kyselyiden motivaatiolle tekemää vahinkoa voi vähän paikata tarjoamalla joka kyselyn lopussa mahdollisuutta antaa kyseistä kyselyä koskevaa metapalautetta, joka huomioidaan seuraavia kyselyitä laadittaessa.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (kieli)