Elikkä siinäkin yksi hyvä kandidaatti poissuljettavaksi. Voi tietysti silti olla vain sattumaakin, kun nuohan ovat aika edullisia ja siksi varmaan aika yleisiä, kuvittelisin.
Omassani oli takuu vielä voimassa, joten sain toisen samanlaisen tilalle, eikä sen kanssa memtest-virheitä enää ilmennyt.
Kokemukseni mukaan memtest on aika luotettava sikäli, että jos se näyttää virheitä, niin vikaa on. Vian aiheuttaja sen sijaan ei aina ole se ilmeisin, eli ei välttämättä johdu fyysisistä muistikammoista itsestään, mutta (noin vanhassa laitteessa) niiden irrottelu on usein nopein testattava.
Yleisesti ottaen edetään poissulkumenetelmällä:
- Varmista, että memtest-ISO sekä kortti, jolta sen käynnistät, ovat molemmat ehjiä (eli ei luku-/kirjoitusvirheitä).
- Irrota kaikki laitteet, joita ilman kone vielä käynnistyy.
- aja memtest
- Jos memtest menee läpi (mieluiten 2-3 kierrosta) ongelmitta, lisää yksi laite, ja palaa kohtaan 3, kunnes ongelmalaite löytyy.
Tuo USB-kortinlukija voi sekin olla ongelma. Eli jos virheitä ilmenee vielä minimikokoonpanollakin, pitää kokeilla memtestiä myös joltain muulta laitteelta käynnistettynä (esim. USB-tikku).
Sattumalta itselläni viimeksi ongelmien syyksi paljastui juurikin upouusi (Kingstonin) SSD: ilman sitä memtest pyöri ongelmitta, SSD kytkettynä sen sijaan erroria pukkasi.
Edullinen perusmuistikampa. Ei minkäänlaisia asennusvaikeuksia, täyttää määrittelynsä asiallisesti ja aiempien Kingston-kokemuksien perusteella tälläkin odotettavissa pitkä elinikä yhteensopivien laitteiden kanssa.