Avainsanana Kingston

Elikkä siinäkin yksi hyvä kandidaatti poissuljettavaksi

7. huhtikuuta 2023 klo 18.25
Sijainti: Keskustelupalstat: reddit
Avainsanat: Kingston

Elikkä siinäkin yksi hyvä kandidaatti poissuljettavaksi. Voi tietysti silti olla vain sattumaakin, kun nuohan ovat aika edullisia ja siksi varmaan aika yleisiä, kuvittelisin.

Omassani oli takuu vielä voimassa, joten sain toisen samanlaisen tilalle, eikä sen kanssa memtest-virheitä enää ilmennyt.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (reddit)

Poissulkumenetelmällä edeten

7. huhtikuuta 2023 klo 8.57
Sijainti: Keskustelupalstat: reddit
Avainsanat: Kingston

Kokemukseni mukaan memtest on aika luotettava sikäli, että jos se näyttää virheitä, niin vikaa on. Vian aiheuttaja sen sijaan ei aina ole se ilmeisin, eli ei välttämättä johdu fyysisistä muistikammoista itsestään, mutta (noin vanhassa laitteessa) niiden irrottelu on usein nopein testattava.

Yleisesti ottaen edetään poissulkumenetelmällä:

  1. Varmista, että memtest-ISO sekä kortti, jolta sen käynnistät, ovat molemmat ehjiä (eli ei luku-/kirjoitusvirheitä).
  2. Irrota kaikki laitteet, joita ilman kone vielä käynnistyy.
  3. aja memtest
  4. Jos memtest menee läpi (mieluiten 2-3 kierrosta) ongelmitta, lisää yksi laite, ja palaa kohtaan 3, kunnes ongelmalaite löytyy.

Tuo USB-kortinlukija voi sekin olla ongelma. Eli jos virheitä ilmenee vielä minimikokoonpanollakin, pitää kokeilla memtestiä myös joltain muulta laitteelta käynnistettynä (esim. USB-tikku).

Sattumalta itselläni viimeksi ongelmien syyksi paljastui juurikin upouusi (Kingstonin) SSD: ilman sitä memtest pyöri ongelmitta, SSD kytkettynä sen sijaan erroria pukkasi.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (reddit)

Kingston-laatua

11. kesäkuuta 2013 klo 22.00
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: Kingston, kuluttajuus, Verkkokauppa.com

Edullinen perusmuistikampa. Ei minkäänlaisia asennusvaikeuksia, täyttää määrittelynsä asiallisesti ja aiempien Kingston-kokemuksien perusteella tälläkin odotettavissa pitkä elinikä yhteensopivien laitteiden kanssa.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)