Viestit paikassa YLE

Teksti-tv:n alueuutiset tuotetaan vissiin automaatiolla kaikkein surkeimmista klikkienkerjuuroskajutuista

10. helmikuuta 2023 klo 9.28
Sijainti: Muut: YLE
Avainsanat: Yle

Olen jo kauan käyttänyt (#Yle) teksti-tv:tä ensisijaisena uutislähteenäni. Pääuutisten osalta olen erittäin tyytyväinen, mutta jostain syystä alueuutiset tuonne tuotetaan vissiin automaatiolla kaikkein surkeimmista klikkienkerjuuroskajutuista. Esimerkiksi tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan uutisten alasivulla 5/5 on seuraavanlainen juttu (kokonaisuudessaan):

”Iskeekö abihuumori? Kokosimme yhteen penkkaripäivän parhaat julisteet

Penkkarijulisteissa vitsailtiin tuttuun tapaan yhteiskunnallisilla ilmiöillä, uutisilla ja internet-meemeillä. Äänestä, mitkä osuvat sinun nauruhermoosi.”

Ei tällaista kannata ainakaan teksti-tv:ssä julkaista, kun mitään kuviahan ei tietenkään näy, eikä teksti-tv:ssä voi mitenkään äänestää.

Pääuutisten kanssa ongelmana ovat lähinnä numerointivirheet, eli kohtalaisen usein etusivulta (100) valitut linkit vievät eri uutiseen kuin mihin etusivun otsikko oikeasti kuuluisi.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (YLE)

Voimalan äänen tallennus

28. elokuuta 2019 klo 15.37
Sijainti: Muut: YLE
Avainsanat: 2030-luku, Äänien ilta, Laanila, Oulu, Oulun Energia, Toppila, Toppilan voimalaitos, Yle

Toppilan voimalaitos täällä Oulussa pitää aina käynnistyksen ja alasajon aikana varsin kovaa ääntä. Oulun Energia pahoittelee sitä meluhaittana, mutta minusta se on aika hieno esitys (ainakin harvoin kuultuna).

Toppilan voimalaitos on poistumassa käytöstä kesäkuussa 2020, ja Laanilaan rakenteilla oleva uusi biovoimalaitos tuskin tuottaa ainakaan täysin samanlaista ääntä, joten ajattelin pyytää tämän toivelomakkeen kautta, että tuo vanhan voimalan ääni tallennettaisiin, jollei sitä jo Yleisradion arkistoista löydy.

Voin sitten 2030-luvulla lähettää siitä Äänien iltaan kuuntelutoiveen!

Vastaa viestiin sen kontekstissa (YLE)

Mahtavaa palvelua, kiitos paljon!

22. huhtikuuta 2013 klo 14.04
Sijainti: Muut: YLE
Avainsanat: Yle

1) Mahtavaa palvelua, kiitos paljon!

2) Olisiko mahdollista integroida ohjelmaopas tuohon lähetyssivun yhteyteen? Eli tyyliin mikä ohjelma parhaillaan pyörii, mitä on tulossa jne. Mieluiten kaikkien kanavien osalta yhtä aikaa, jottei tarvitse kanavapujotella turhaan. Esimerkiksi tuossa kanavavalitsimien alla sille näyttäisi olevan tilaa.

3) Kuvasuhde näyttää olevan 4:3-materiaalilla pielessä, se venytetään 16:9:ään (ainakin nyt parhaillaan meneillään oleva ”Viisi vekkulia” -elokuva). Selaimeni on Chromium 25, Flash-versio 11.2.202.280.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (YLE)

Uutisivuston Alueet-osion ja muiden osioiden välillä on kummallista epäsymmetriaa tekstiversion suhteen

11. heinäkuuta 2011 klo 15.28
Sijainti: Muut: YLE
Avainsanat: saavutettavuus

Yritänpä vielä tämän epätekstiversion kautta, kun tuon tekstiversion palautesivun kautta lähettämäni viestit vaikuttavat katoavan kuin mustaan aukkoon.

Uutisivuston Alueet-osion ja muiden osioiden välillä on kummallista epäsymmetriaa tekstiversion suhteen. Tekstiversion yläpalkin Alueet-linkki vie alueuutisten täysversioon eikä tekstiversioon toisin kuin kaikki muut linkit, ja niin kuin sen kaiken järjen mukaan pitäisi. Teksti-Alueet-osion yläpalkissa on linkki Alueet-täysversioon, mutta muiden osioiden (esim. Luonto ja ympäristö) tekstiversioissa täysversio-linkki vie jostain syystä uutisetusivun täysversioon — ei siis kyseisen osion tekstiversioon, niin kuin pitäisi (esim. /uutiset/teksti/ulkomaat/ -> /uutiset/ulkomaat/).Tekstiversion yksittäisuutissivulla on sama vika: niissäkin täysversiolinkki viittaa uutisetusivuun eikä saman uutisen täysversioon.

Lisäksi tekstiuutiset vaikuttavat edelleen olevan lapsipuolen asemassa mitä uutisten linkkeihin tulee: videolla tai kartalla varustetut uutiset (esim. http://ur1.ca/4olkq#) eivät tekstiversiossaan (http://ur1.ca/4oll0#) sisällä samoja videoita tai karttoja edes linkkeinä.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (YLE)