Avainsanana HSL

”Väärä vyöhyke” lähijunan matkakortinlukulaitteessa

12. marraskuuta 2014 klo 14.16
Sijainti: Muut: VR.fi
Avainsanat: HSL, kuluttajuus, VR

Matkustan usein perjantain klo 13.54 Y-junassa Kirkkonummelta Helsinkiin. Käytän arvoladattua matkakorttia, ja nyt jo useiden viikkojen ajan kortinlukulaitteet tuossa junassa ovat ilmoittaneet vain ”ei kelpaa, väärä vyöhyke” (tjsp.). Tämä koskee kaikkia matkakortin käyttäjiä, eli vika ei ole vain minun kortissani (joka muualla toimii täysin normaalisti), vaan jokainen junaan yhtä aikaa minun kanssani tai sen jälkeen nouseva saa kortinlukijalta saman virheilmoituksen.

Olen monesti tiedustellut lipunmyyjältä ongelmaan ratkaisua, mutta he eivät voi ilmeisesti tehdä laitteelle muuta kuin uudelleenkäynnistyksen, jolla ei koskaan ole ollut mitään vaikutusta. Joskus harvoin kortinlukija alkaa (itsekseen) toimia ennen Helsinkiä, mutta yleensä ei. Matkoissa tulee kyllä meille asiakkaille näin rahallista säästöä, mutta olisi minusta asiallista jos tuo vika saataisiin jo viimeinkin korjattua. Ongelma on tosiaan jatkunut koko syksyn, joten ilmeisesti tieto siitä ei ole lipunmyyjienkään kautta kulkenut eteenpäin.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (VR.fi)

HSL:n lipuilla ja pummilla matkustamisesta

4. elokuuta 2010 klo 19.25
Sijainti: Blogit: amimorphis
Avainsanat: HSL

Ah, matkusteletkin siis enemmän kuin mitä minä. :) I stand corrected.

Olen matkustanut vääränlaisella lipulla useammankin kerran, kun aikoinaan luulin tietynlaisesta lipusta vääriä. Selvittiin siitä (tyttiksen kanssa) viimeisellä kerralla uuden lipun ostolla, muutoin ei kertaakaan ole ollut ongelmia.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (amimorphis)