Viestit paikassa Verkkokauppa.com

Ei mopolla mahottomia

28. syyskuuta 2016 klo 12.45
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: Fuj:tech, kuluttajuus, saavutettavuus, Verkkokauppa.com

Ominaisuuksia löytyy yllättävän paljon, aluksi tuntui että ehkä vähän liikaakin (markkinointi halusi printata laatikkoon pitkän ominaisuusluettelon?), mutta kyllä sieltä yllättävän monille sitten loppujen lopuksi käyttöäkin löytyi. Esimerkiksi dynaamisen dns:n palveluvaihtoehtoja oli useampia, onneksi, jottei tarvinnut valita sitä maksullista ainakaan heti ensimmäisenä.

Webkälissä navigointi on sitä tyypillistä ”arvotaan miltä sivulta etsimäni toiminto löytyy” -lajia mitä näissä umpipöljissä älylaitteissa yleensä.

FTP-tallennus toimii, sähköpostilähetyskin ainakin ISP:n omalla avoimella SMTP-palvelimella. Liiketunnistus… no, ei tämän avulla todennäköisesti mitään murtovarkaita ainakaan kiinni saa.

Laite tuntuu myös ajoittain vetävän itsensä solmuun, josta selviytyäkseen tarvitsee virtojen katkaisun. Ajastettu tai ohjelmallinen uudelleenkäynnistys (siinäkin yksi periaatteessa tarpeelliseksi osoittautunut ominaisuus) ei toimi, tietenkään.

Kaikkein kauheinta on, että liiketunnistimen konfaaminen edellyttää erillistä IE-kikkaretta, Flash-kikkareella ei pitkälle pötkitä ja ilman kikkareita ei sitäkään vähää. ”Virallinen” mobiilisovellus toimii jos ollaan samassa sisäverkossa. Jos toimii.

Mutta halpa tämä (kampanjassa) oli, eikä mopolla mahottomia. Voihan tällä vaikka vauvaa kytätä, jos säilyttää sitä ulkona.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)

Siltauskäyttöön Vain Toimii

28. syyskuuta 2016 klo 12.43
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: Buffalo, kuluttajuus, saavutettavuus, Verkkokauppa.com

Ostin tämän siltaamaan 5 GHz:n verkkoa ja sellaiseksi konfaus vaati jonkin verran päänahan raaputtelua, mutta kun sain toimimaan, on laitteen voinut unohtaa, sillä se Vain Toimii, mikä on erittäin hyvä. Tässä rajallisessa käyttötarkoituksessa suosittelen siis lähes varauksetta, muussa käytössä suositeltavuudesta en sano mitään kun ei ole kokemusta.

Siltaustoiminnon monimutkaisuus oli poikkeus, yleisesti ottaen valmistajan web-käyttöliittymä tuolle vaikutti ihan kohtalaisen ymmärrettävältä, mikä on (valitettavasti) valtavan paljon parempi kuin useimmat valmistajien omat käliviritelmät.

Ja Buffalolle on totta kai myös annettava suitsutusta dd-wrt-tuesta.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)

Ilmoitus firmware-päivityksistä?

7. heinäkuuta 2016 klo 17.39
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: kuluttajuus, tekniikka

Latasin laitteeseen tuotekuvaussivun lopussa mainitun firmispäivityksen, mutta mitenkä noista saisi tiedon jos uusia hyödyllisiä päivityksiä tulee vielä jatkossa? Kameran ohjelmisto ei tuosta ilmoittanut vaan huomasin sen vain sattumalta, ja tuotekuvaussivulla tuskin enää tulee kovin usein vierailtua. Voisin tilata näistä vaikka sähköposti-ilmoitukset jos sellaisia olisi tarjolla.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)

Laite namu, ohjelmisto sekamelska

20. kesäkuuta 2015 klo 19.13
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: kuluttajuus, Linux, turvallisuus, Verkkokauppa.com, Windows, Zyxel

TL;DR: Laitteistolle täydet viisi, ohjelmistolle yksi tähti = kokonaisuudelle 3 tähteä. Annan suositteluni, mutta ohjelmiston takia isoin varauksin.

Laitteistopuoli tässä on mainio. Ei sentään enterprise-tasoa, ja muovisuuden takia tuntumaltaan hieman halpismainen, mutta kompakti, hiljainen, pintapuolisesti nätti, ja levyjen sisäänlataus on helppoa kuin heinänteko. Ulkoisia liittimiäkin enemmän kuin (kotikäytössä) tarpeeksi. Yllättäen toinen mukana toimitetuista verkkokaapeleista osoittautui vialliseksi ja aiheutti tovin melkoista hämmennystä, mutta toinen tuntuu toimivan. Yksi tyylipistemiinus siitä, että verkkokaapelit olivat valkoisia kun kaikki muu paketissa toimitettava laitteisto on mustaa. Mustat kaapelit tuskin kustantaisivat valmistajalle sen enempää, ja sopisivat niin paljon nätimmin yhteen purkin kanssa.

Reset-kytkimiä on kaksi, mikä on hieman hämmentävää. Miksei etupaneelin reset-nappia ole ohjelmoitu täyttämään myös tehdasasetusten palautusta? Se olisi sikälikin hyödyllistä, että sille on aluksi ohjelmiston kanssa painiskellessa paljon käyttöä.

Sillä ohjelmisto on… karmivan huono. Pohjalla on ilmeisesti räätälöity Linux, joka sinänsä on parempi kuin OK, mutta kaikki sen päälle valmistajan itsensä rakentama vaikuttaa ihan amatöörimäiseltä. Webkäyttöliittymä toimii miten sattuu jos sattuu, esimerkiksi turvallisen monimutkaiset salasanat voi unohtaa. SSH-yhteydellä pääsee käpistelemään käyttistä suoraan, mutta firmis palauttaa useimmat tehdyt muutokset joka buutissa alkuasetuksiinsa, mikä on äärimmäisen käyttäjävihamielistä. Kuten kirjoitin, tehdasasetusten palautukselle on alussa paljon käyttöä, ja kun se kerta toimii, miksei edistyneen käyttäjän anneta sössiä järjestelmää ihan mielensä mukaan?

Varsinkin tietoturvan kannalta tuo laitevalmistajan Linux-perustan päälle virittelemä korttitalo vaikuttaa niin epäilyttävältä, että en ikimaailmassa kytkisi laitetta verkkoon ilman välissä seisovaa palomuuria tai hyvin suojattua reititintä.

Vähänkään vaativammille käyttäjille suosittelen Optwarea, jonka tähänkin onneksi saa asennettua (epävirallisista lähteistä), minkä jälkeen laitteeseen voi asentaa esimerkiksi rsyncin. Parhaat siirtonopeudet olen kuitenkin saanut ihan vanhalla kunnon NFS:llä, joka (v3) sentään löytyy valmistajan omasta pakettivarastosta. Mukana on myös liuta pilvipalveluita, mm. Owncloud. Siitä, järjestelmän suhteellisesta avoimuudesta ja valmistajan tuesta (firmiksen ohjelmistopäivityksiä tuntuu ainakin vielä tätä kirjoittaessani tipahtelevan) ohjelmistolle yhteensä yksi tähti.

Laitteelle olisi myös Windows-sovellus, mutta sitä en ole Linux-käyttäjänä kokeillut, enkä siten tiedä siitä mitään.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)

Plug eli tulppa

16. heinäkuuta 2014 klo 16.57
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: Koss, kuluttajuus

Näitä ei ihan tuosta vain heitetä korviin kiireessä, mutta kunhan tulpat malttaa puristella sopiviksi, ne istuvat hyvin myös vähän nirsompiin korvakäytäviin, ja pysyvät hyvin paikoillaan. Ulkoinen melu vaimenee kätevästi samalla, joten volyymin kanssa ei tarvitse revitellä turhia.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)

Pätevä perushiiri

16. heinäkuuta 2014 klo 16.42
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: kuluttajuus, Logitech

Omaan kouraani liian siro, mutta parempi puolisko, jolle tämä tilattiinkin, käski sanoa, että naisen s-koon käteen hyvä. Moitteeton perushiiri, ja vieläpä langallinen niin kuin sen olla pittää.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)

Hiljainen ja edullinen

21. tammikuuta 2014 klo 17.54
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: kuluttajuus, Nexus

Vilkaisin ennen ostopäätöstä muutamia PWM-tuuletinten kokoelma-arvosteluja, ja Nexusta niissä suositeltiin. Ilokseni tämä sattui olemaan vielä edullisimmasta päästä, joten kaupat oli helppo tehdä. En ole aiemmin asentanut kotelotuulettimia (silikonikiinnittimin varsinkaan), joten olisin kaivannut yksiselitteisiä asennusohjeita (mukana ei tullut), mutta eivät nämä varsinaisesti mitään rakettitiedettä ole, ja netistä löytyvin vinkein asennus meni niin kuin pitikin.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)

Edullisempi, vähemmän ylikellottuva muunnelma LGA1155-suoritinten lippulaivasta

12. tammikuuta 2014 klo 12.27
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: Intel

Helppo asennettava. Vakiojäähdyttimellä hiljainen ja viileä, mutta potkua piisaa. Viimeisetkin tehonrippeet suorittimestaan puristavat halunnevat K-mallin, mutta mikäli virtualisointi kiinnostaa, 3770:stä puolestaan löytyy Intelin VT-d.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)

Yksinkertainen ja toimiva

2. syyskuuta 2013 klo 20.24
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: Belkin

Oli todella edullinen ja hintaansa nähden oikein hyvä laite. Asetuksissa ihan tarpeeksi säätöjä ja toisaalta asennus niin helpoksi tehty että onnistuisi vaikka isomummulta. 1-2 hengen peruskäytössä täysin riittävä.

Tulin valinneeksi kantamankin eikä sitä näköjään saa enää poiskaan, joten olkoot ”Erinomainen”. Ainakin yksiön sisällä langaton on toiminut hyvin, mutta sen laajemmalla alueella en sitä siis ole testannut.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)

Kingston-laatua

11. kesäkuuta 2013 klo 22.00
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: Kingston, kuluttajuus, Verkkokauppa.com

Edullinen perusmuistikampa. Ei minkäänlaisia asennusvaikeuksia, täyttää määrittelynsä asiallisesti ja aiempien Kingston-kokemuksien perusteella tälläkin odotettavissa pitkä elinikä yhteensopivien laitteiden kanssa.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)