Viestit paikassa Webropol

5. Fortum.fi palvelussa on kehitettävää:

13. maaliskuuta 2012 klo 18.19
Sijainti: Blogit: Webropol
Avainsanat: Fortum, saavutettavuus

Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjätunnuskentän alla (hassussa paikassa) luki ”sähköpostiosoite”. Kenttä olisi yhtä hyvin voitu nimetä sähköpostiosoitteelle tarkoitetuksi.

Vaikka otin käyttäjätunnukseksi (kehoitusta noudattaen) sähköpostiosoitteen, yhteystiedoissani sähköpostiosoitteelle varattu kenttä oli taas tyhjä. Samoin sen jälkeen, kun olin täydentänyt yhteystietoihini sähköpostiosoitteeni ja puhelinnumeroni, oli Sähkövahti-palvelua tilatessani lomakkeella taas tyhjä sähköpostiosoite- ja puhelinnumerokenttä. On kyllä hyvä, että palvelun kohteeksi valittavat tiedot voivat poiketa yhteystiedoissa annetuista, mutta ne voisi silti lähtökohtaisesti olettaa yhteystiedoissa jo annetuiksi. Tämä oli kolmas kerta kun jouduin syöttämään järjestelmään yhden ja saman sähköpostiosoitteeni, kun teknisesti yksikin kerta olisi riittänyt.

Rekisteröitymislomakkeessa olevasta rakenteellisesta ongelmasta (asiakastietojen haun edellyttäminen ilman erillisvaihetta) annoin eilen palautetta sivuston varsinaisen palautelomakkeen kautta. Sen asiakaspalvelu lupasi välittää ylläpidolle.

Kirjautumistietojen tallentaminen selaimen muistiin ei joko toimi tai on tahallaan estetty. Jälkimmäiseen ei ole mitään syytä, se ei lisää palvelun turvallisuutta.

Tämän palvelukyselylomakkeen ensimmäinen kysymys ei nähdäkseni tarjoa sellaista vastausvaihtoehtoa, johon käyttötapaukseni (Sähkövahdin tilaus) soveltuisi. Palvelun tilaamista varten jouduin kyllä rekisteröitymään (minkä vaihtoehdon nyt valitsin), mutta se ei ollut käyntini ensisijainen syy.

”Fortum Sähkövahti” on huonoa suomea, niin muotia kuin kahdesta erillisestä sanasta muodostuvat tuotenimet tällä hetkellä ikävä kyllä ovatkin.

Fortum.fi-palvelu on yhdyssana, tässä palvelukyselylomakkeessa sanojen välistä puuttuu yhdysviiva.

Siltä varalta, että käyttöympäristöni tietoja ei kerätä automaattisesti, käytin sivustoa Chromium-selaimen versiolla 17.0.963.79 Ubuntu 12.04:ssä.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Webropol)

Fortum.fi palvelussa on hyvää

13. maaliskuuta 2012 klo 18.06
Sijainti: Muut: Webropol
Avainsanat: Fortum, saavutettavuus

Kohtuullisen selkeä navigointi. Ehkä vähän liikaa tavaraa sivulla kerrallaan näkyvissä, mutta toisaalta kaikki tarvitsemani tuntui löytyvän johdonmukaisista paikoista.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Webropol)

Yritin rekisteröityä uudeksi käyttäjäksi, mutta mikään tarjoamistani käyttäjätunnuksista ei kelvannut

30. huhtikuuta 2011 klo 21.32
Sijainti: Muut: Webropol

Yritin rekisteröityä uudeksi käyttäjäksi, mutta mikään, siis kerta kaikkiaan mikään tarjoamistani käyttäjätunnuksista ei kelvannut, vaan kaikki olivat muka ”jo käytössä”. Kokeilin jopa 20 merkkiä pitkää satunnaismerkkijonoa, joten kyse ei voi olla siitä että kaikki ehdottamani tunnukset olisivat todellisuudessa jo käytössä, vaan järjestelmä valehtelee ongelman laadusta.

En ole myöskään aiemmin rekisteröitynyt itse millään kokeilemistani tunnuksista, joten siitäkään ei voi olla kyse. Kokeilin kuitenkin varmuuden vuoksi salasanan palautusjärjestelmää, mutta sekin valehteli: ”Syötetty käyttäjätunnus/sähköpostiosoite on virheellinen.” Todellisuudessa kyse on arvatenkin siitä, ettei syöttämääni tunnusta järjestelmän tietokannasta löydy.

Tämä kaikki esti edes sen yrittämisen, mitä olisin luomillani tunnuksilla tehnyt: aiemmin tekemäni varauksen päivittämisen. Siitä, olisiko se onnistunut ja miten hyvin, en näin ollen voi antaa palautetta.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Webropol)