Avainsanana yksityisyys

Joku kaimani on kämmännyt sähköpostiosoitteensa

1. toukokuuta 2023 klo 19.30
Sijainti: Muut: Turva.fi
Avainsanat: Turva, yksityisyys

En ole teillä asiakkaana, mutta sen sijaan siellä on joku kaimani, joka on kämmännyt sähköpostiosoitteensa, ja nyt hänen ilmoituksensa tulevat minun sähköpostiosoitteeseeni. Lauantaina sain ”Olet saanut vakuutusasioita koskevan uuden viestin Turvan verkkopalveluun” -viestin, ja tänään ”Kuinka todennäköisesti suosittelisit palveluamme?” -kyselyn.

Pyydän, että poistatte sähköpostiosoitteeni sieltä tietokannastanne.

Suosittelisin myös osoitteenvarmistusjärjestelmää, jollaiset alkavat nykyisin olla aivan vakiona kaikissa palveluissa. Eli kun sähköpostiosoite syötetään järjestelmään ensimmäistä kertaa, kyseiseen osotteeseen lähetetään viesti, jossa olevaa linkkiä täytyy klikata, jotta osoite vahvistetaan. Ja ilman vahvistusta ei sitten lähetetä mitään muuta postia.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Turva.fi)

WordPress should not display private posts in public RSS feeds, except for those privileged users

23. maaliskuuta 2021 klo 13.29
Sijainti: Muut: Stack Exchange
Avainsanat: RSS, WordPress, yksityisyys

WordPress should not display private posts in public RSS feeds, except for those privileged users you mentioned, and even they need to be viewing the feed in a browser where they’ve logged in to your site. If your WordPress does display private posts in the feed for everybody, there’s something wrong; perhaps a misbehaving plugin or theme.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Stack Exchange)

They can not have you waive *all* your rights simply by consenting

11. huhtikuuta 2018 klo 18.08
Sijainti: Videosivustot: YouTube
Avainsanat: laki, Vartiotorni-seura, yksityisyys

One thing to weigh when considering signing is that no matter how vague they make wording, they can not have you waive all your rights simply by consenting. If they could, no organisation would be wasting time and money to comply with GDPR; they would all just change their consent forms to be as vague as possible like this to cover their butts. That would obviously defeat the whole purpose behind the new law, and the fact that we don’t see that indicates to me that no organisations (apart from Watchtower, apparently) believe that they could get away with it.

That is not to say that you should just sign the thing without a thought, but just to ease the concern someone might have that if you are forced to sign, you’ll lose any and all privacy rights you have for good.

(Disclaimer: Just my 2 cents, I’m no expert either.)

Vastaa viestiin sen kontekstissa (YouTube)

Thanks for looking into this

3. lokakuuta 2015 klo 10.34
Sijainti: Vianhallintajärjestelmät: Github
Avainsanat: Mozilla, yksityisyys

All right, thanks for looking into this — whatever the outcome.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Github)

Are their names supposed to be redacted?

14. toukokuuta 2015 klo 22.37
Sijainti: Muut: reddit
Avainsanat: yksityisyys

Are their names supposed to be redacted? ’Cause I can read them just fine through the red strikethroughs.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (reddit)

Ovatkohan Googlen maksullisen palvelun, jollainen yliopistolla kuvittelisin olevan, yksityisyysehdot samanlaiset kuin ilmaispalvelun?

6. helmikuuta 2012 klo 18.32
Sijainti: Blogit: Google
Avainsanat: Internet, yksityisyys

Ovatkohan Googlen maksullisen palvelun, jollainen yliopistolla kuvittelisin olevan, yksityisyysehdot samanlaiset kuin ilmaispalvelun? Voi olla että ovatkin, mutta toisaalta voisi kuvitella, että kun palvelusta jo kerran maksetaan, eikä siinä ole mainoksia (eihän?), ei ole myöskään syytä räätälöidä niitä mainoksia eikä näin ollen kyylätä käyttäjien sähköpostien sisältöä. Vähemmän turhaa dataa kerättävänä ja säilöttävänä = kustannussäästöjä.

Toisaalta jos se mainosinfra on jo olemassa, voidaan maksullisillekin asiakkaille tarjota mainoksia halvempaa hintaa vastaan, mikä sekin on kilpailuetu. Näkyykö yliopiston Gmailissa mainoksia?

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Google)

Omatkin yksityisyysasetukseni ovat tiukat

5. kesäkuuta 2010 klo 9.05
Sijainti: Blogit: Melkein Kapina
Avainsanat: Facebook, yksityisyys

Ha! Ajattelinkin, että voi olla, että omatkin yksityisyysasetukseni ovat niin tiukat, etten näy. No nyt löysin sinut, tänks!

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Melkein Kapina)