Blogit ratkaisivat vaalit
#1859. Sunnuntai, 15. tammikuuta 2006 klo 15.22.28, kirjoittanut Jani. 12
Kävin
lottoamassa äänestämässä. Veikkasin Äänestin numero viitosta. #
Saatan olla vähän pöljä, mutta minusta siinä numeroa rustatessa tuntuu aina siltä kuin olisi kiinni vallankahvassa. Se johtuu siitä riippumattomuudesta, joka siinä vallitsee; ehdokasta ei näy mailla halmeilla, vaan voin kuvitella hänet jonnekin pimeään nurkkaukseen kyhjöttämään peukut pystyssä, toivoen ja rukoillen, että minä siellä kopissani valitsen juuri hänet. #
Ja vaikka minä lupaisin julkisesti juuri ennen sinne koppiin menoani, että “nyt minä kuulkaa aion piirtää tähän paperiin numeron kuusi!” niin sittenkin, kun minä sinne koppiin menen, niin minä voin ihan hetken mielijohteesta, vittuillessani, piirtää siihen paperiin sittenkin numeron yhdeksän. Eikä se numero kuusi voi sille yhtikäs mitään! #
Loppujen lopuksi valinta piti tehdä Heidi Hautalan ja Henrik Laxin välillä. Valitsin Hautalan pitkälti sen intuition nojalla, mutta myös siksi, että Heidillä on verkkopäiväkirja, Henrikillä ei. Vaalikeskusteluilla ei tässä valinnassani ole ollut osaa eikä arpaa, koska niistä en ole katsonut ensimmäistäkään, mutta kuulemma Heidi on pärjännyt niissäkin hyvin. #
Toisella kierroksella äänestän joka tapauksessa naista. Toivottavasti saan silloin valita kahdesta. #
Minäkin äänestin Heidiä.
Itse tiputin Heidin uskottavuuspisteitä roimasti, kun kuulin hänen työskennelleen homeopatian edistämiseksi. No, mutta jännittäväksi vetää seuraava äänestys - Hautalan perintöäänet riittää jo melkein 50 prosenttiin.
Saara: Hyvä me!
Timo: No voi perhana. Olipa hyvä, etten saanut kuulla tuota juuri ennen kuin lähdin äänestämään. Olisi joutunut vielä kerran harkitsemaan uudestaan.
Vaikka eihän sitä täydellistä ehdokasta tietysti olekaan.
pitäisikohan sita olla kateellinen niille jotka nakevat tarpeeksi vaivaa tutkiakseen vaaliehdokkaita tarkasti enough jotta heille itseasiassa valkenee mita ehdokasta kannattaa aanestaa..?
jotenkin sita alkaa pikkuhiljaa ajatella etta ensimmaista kertaa elamassaan on tehnytkin vaaran valinnan - paattanyt miettimatta, valinnut ehdokkaan jonkin turhan puolueisiin liittyvan ennakkoluulon takia, hylannyt vaalikoneiden suurempiprosettiset ehdokkaat “tutumman” ja “turvallisemman” vuoksi.. ollut sinnikkaasti tutustumatta muiden ehdokkaiden ominaisuuksiin jne. juuri tuon puolueisiin liittyvan ennakkoluulon vuoksi.. hi, i’m american!
kylla, paattanyt olla kateellinen. ja ennenkaikkea jalkiviisas. pitaisi aina ajatella maansa parasta, eika sita mika tuntuu sopivimmalta vaihtoehdolta..
Hei ill,“maansa parasta”? Siis Suomen valtion vaiko ihmisten jotka asuvat siella? Mina meinaan menna 2:kierrokselle antamaan oman osuuteni,en ajattele itseani,koska se ei minuun vaikuta, vaan Suomessa asuvia sukulaissieluja he joutuvat kohtaamaan kohtalon ja asumaan siella, oli pressa kuka sitten sattuu olemaan.
Vaihtoehtoja ei ole paljon 2 kierroksella joten kommentit olisi tervetulleita minulle suosikista ja miksi?
Jatkan nyt kun jaan koneen tyttareni kanssa jonka on pakko IM kaverien kanssa joka toinen minuutti.(johtuu siita etta en ole hook up omaa konettani viela…kaan.)
Kumpi jatkoon paasijoista olisi parempi? Siis virassa olevasta jotain tiedankin niin se 2. on ihan outo tyyppi minulle,toistaiseksi.Valokuvauksellinenhan(olipa vaikea sana)virassa oleva EI ole,mutta sehan “ei” vaikuta asiaan.Vaikka voittaja tulee edustamaan Suomen Valtiota kaikissa maailman kissan ristiaisissa.Onko silla Pressalla oikein mitaan valtaa enaan,vai onko edustus tehtavat ne tarkeimmat?
Sinulla oli siis sama ongelma kuin minulla: äänestääkö Hautalaa vai Laxia. Äänestin Hautalaa, koska hänellä voi olettaa olevan enemmän sen kaltaista ärhäkkyyttä, jota presidentti saattaa virassaan tarvita.
ill.: En toki väittäisi, etteivätkö puolueisiin liittyvät ennakkoluulotkin näyttelisi jonkinlaista osaa myös omissa päätöksissäni. Itse asiassa toisella kierroksella niillä on paljonkin vaikutusta, sillä olen hyvin ennakkoluuloinen, mitä tulee kokoomuslaisuuteen (sille vetää vertoja vain ennakkoluuloisuuteni keskustalaisuutta kohtaan) ja voi olla, että jo pelkästään se riittäisi ratkaisemaan siinä tapauksessa, että ehdokkaat olisivat samaa sukupuolta.
Tosin ennakkoluuloisuus on vähän huono sana sikäli, että sen välittömästä merkityksestä ei käy ilmi sen ainakin minulle negatiivinen konnotaatio. Ennakkoluuloni ovat aika vahvat myös, mitä tulee vihreisiin, mutta ne ennakkoluulot eivät ole yhtä negatiiviset kuin keskustaan ja kokoomukseen liittyvät.
Satu: Presidentin valtaoikeudet olivat itse asiassa yksi ensimmäisen kierroksen teemoista (“Presidentillä kysyntää myös sisäpolitiikassa”, “Hautala rajaisi presidentin valtaa”, “Ylipäälliköllä valtaa rauhan aikanakin”, “Kallis lisäisi presidentin valtaa”).
Presidentin tämänhetkisistä oikeuksista sanotaan näin:
Minä aion äänestää Halosta koska olen hänen ensimmäiseen kauteensa ihan tyytyväinen ja juuri noiden mainitsemieni kokoomusennakkoluulojen takia. Niinistöstä löytyy tietoa ainakin hänen omilta sivuiltaan. Jostain syystä näköjään tosin vain suomeksi ja ruotsiksi.
Dyro: En ollut Laxia juurikaan nähnyt ennen kuin telkkarin eilisiltaisissa pippaloissa, ja sekin olisi kyllä vain vaikeuttanut tuota päätöksentekoa, koska Lax ja Hautala vaikuttivat kyllä hyvin samalla tavalla asiallisilta mutta silti suorapuheisilta (toisin kuin kolme kärkiehdokasta).
Kiitoksia tiedoista,luulin sen pressan vallan jo vahentyneen aikalailla mutta onkin ollut vasta puhetta.Lauantaina sitten rustataan se numero lappuun ja katsotaan miten kay.